Gotes amb pols a l'Estartit. Autor: Josep Pascual.
Gotes amb pols a l'Estartit. Autor: Josep Pascual.

Pols sahariana a Catalunya

Actualitzat

La pertorbació del Mediterrani ens ha dut aire carregat de pols en suspensió procedent del nord d'Àfrica.

Nombroses poblacions de Girona i del nord de Barcelona s'han llevat aquest matí amb els cotxes ben bruts per la pluja de fang. També s'ha pogut observar en baranes, terrasses i objectes foscos. El cel, a més, ha agafat una tonalitat terrosa tal com mostren les imatges de la galeria de fotografies del temps que ens heu fet arribar. Un fenomen curiós que hem tingut ha estat la sedimentació de la pols en suspensió sense precipitació, segons ens han informat els observadors de Santa Coloma de Farners, la Vall d'en Bas i Sant Pere de Vilamajor. Quan això succeeix sobre neu dóna un aspecte terrós a la part més superficial, és que s'ha pogut veure a Vallter.

La responsable d'aquesta injecció d'aire carregat de pols en suspensió ha estat la pertorbació situada al Mediterrani. La borrasca, que ahir estava sobre les Balears, amb el seu gir antihorari va arrossegar, amb vent de sud, l'aire carregat de pols d'Algèria i el va desplaçar cap al Mediterrani i de resquitllada ha arribat a casa nostra.

Durant les properes hores, l'aire carregat de pols es desplaçarà cap al centre i sud d'Itàlia, al mateix temps que incrementarà la quantitat de pols a l'aire. Catalunya es quedarà lliure de pols aquesta propera nit.

Anar al contingut