Senyal "Stop violència de gènere" a prop de l'escola Pere Calders
Senyal "Stop violència de gènere" a prop de l'escola Pere Calders
Polinyà

Polinyà canvia els senyals del municipi per frenar la violència masclista

El govern de coalició del Partit Socialista i Esquerra Republicana han promogut els senyals reivindicatius coincidint amb el 8M

Actualitzat

L'Ajuntament de Polinyà ha instal·lat nou senyals amb lemes feministes contra la violència de gènere amb motiu del 8M, Dia Internacional de les Dones. El consistori diu que es tracta d'una acció de sensibilització per conscienciar d'un problema social que afecta tothom.

 

Algunes de les plaques s'han col·locat a prop dels centres escolars i, dues més, als accessos a Polinyà. D'aquesta manera, es marca l'entrada a un municipi que no accepta cap mena d'agressió masclista i tothom pot llegir els lemes.

Els missatges són diversos però tots promouen la igualtat i denuncien la violència de gènere: "Aquí es treballa per la igualtat", "Lliure de violència de gènere", "STOP violència de gènere" i "Polinyà contra les agressions sexistes".

 

El govern de coalició del Partit Socialista i Esquerra Republicana va aprovar els senyals. En concret, els cartells es poden veure al passeig de Sanllehy, a prop d'una zona escolar; a l'entrada de l'Escola Roser Capdevila; al camí de la Bòbila; a la rambla de Rafael Casanova; a l'avinguda Sentmenat; a la plaça Barcelona; a la carretera del Ramal, i a les entrades del municipi.

L'informe de l'observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental de violència contra les dones, recull que des de l'any 2008 s'han assassinat per violència de gènere fins a 22 dones a la comarca.

 

Cartell amb el lema
Cartell amb el lema "Polinyà contra les agressions sexistes" situat a l'entrada del municipi. (Ajuntament de Polinyà)

Crims masclistes, epidèmia global

L'Organització Mundial de la Salut ja va catalogar els crims masclistes com "un problema global de salut de proporcions epidèmiques". Una de cada tres dones pateix violència masclista al món.

A Catalunya hi ha més de dues denúncies al dia per violacions. Només el 30% de les dones maltractades presenta denuncia, segons l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere.

Moltes dones decideixen no fer-ho pel cost que els suposa: un procés llarg, costós i dolorós, i en què sovint se senten qüestionades. La víctima de La Manada va arribar a dir que si fos ara no ho hauria denunciat.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaFeminisme8M
Anar al contingut