Diversos policies s'emporten unes urnes d'un col·legi
Diversos policies s'emporten unes urnes d'un col·legi

Millo: "Ens veiem obligats a fer el que no volíem fer"

Actualitzat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha explicat aquest diumenge que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil estan intervenint els col·legis electorals per la falta d'acció dels Mossos d'Esquadra.

"Ens veiem obligats a fer el que no volíem fer."

En una roda de premsa a la seu de la delegació, Millo ha recordat que els Mossos tenien l'obligació d'evitar que s'obrissin els col·legis electorals, però "s'ha imposat la línia política" en el cos policial i no ha estat així.

El delegat del govern espanyol a Catalunya ha demanat comprensió als ciutadans davant la intervenció policial perquè, segons ha dit, "l'objectiu no són les persones, sinó el material electoral" que hi ha dins dels col·legis.

"Actuació modèlica"

En una segona compareixença, Millo ha aclarit que l'actuació de la policia espanyola 

Responia a la sol·licitur dels Mossos d'Esquadra al comitè de coordinació en què s'adjuntava "un llistat amb els punts de votació on es reclama suport per complir amb la interlocutòria judicial".

Millo ha qualificat l'actuació dels agents de la Policia Nacional.

"Els cossos policials estan actuant amb un mètode modèlic amb proporcionat en funció de les situacions que es troba i mantenint l'objectiu, que és el material electoral i no les persones. No estem en una jornada electoral ni s'està celebrant cap referèndum."

El cens universal, "desactivat"

El Ministeri de l'Interior assegura que ha desactivat el cens universal, cosa que suposa, afegeixen, que els ciutadans puguin votar més d'una vegada. El govern, en canvi, ho nega.

Urnes requisades

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han requisat material electoral en les diverses intervencions que han fet aquest diumenge al matí.

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut