Barcelona

Polèmica per una conferència que recomana als gais no tenir relacions sexuals

La xerrada d'un escriptor francès es farà davant de joves catòlics a la parròquia de Santa Anna de Barcelona

RedaccióActualitzat

L'escriptor francès Philippe Ariño pregona la castedat en les seves conferències que penja a Youtube. Aquest catòlic homosexual creu que els gais han de frenar els seus desitjos i no tenir relacions sexuals. Assegura que ell canalitza aquest desig oferint-lo a Déu.

Diumenge ha estat convidat a una xerrada amb joves catòlics a la parròquia de Santa Anna de Barcelona per reflexionar sobre l'homosexualitat, tot i que no tothom comparteixi l'opinió de l'escriptor. Ho explica Bruno Bérchez, delegat de joventut de l'Arquebisbat Barcelona.

"Jo sé que vindrà gent que són catòlics homosexuals i que no pensen com ell, ni viuen com ell. I, ho sé perquè m'ho han dit i tinc amics que m'ha dit "no vindrem". És clar que sí que heu de venir perquè aquí no volem que hi hagi només una veu. Volem que hi hagi moltes. I no tinguem por. No tinguem por per parlar i pensar veient que, com amb tot, no hi ha una sola opció o visió de les coses."

El discurs de Philippe Ariño és considerat discriminatori per l'Observatori contra l'Homofòbia. Eugeni Rodríguez creu que posa en dubte l'homosexualitat.

"És extremadament greu que en el segle XXI l'Arquebisbat de Barcelona, i a més la delegació jove, organitzi un acte on es posa en dubte la legitimitat de l'homosexualitat."

Per això han demanat a la Direcció General d'Igualtat que estudiï si Ariño incompleix la llei contra l'homofòbia. La Generalitat diu que no anirà a la conferència, però, segons la directora general d'Igualtat, Mireia Mata, no es pot suspendre.

"L'expressió de les idees no és un delicte. El que passa és que tenim l'obligació que, quan l'expressió de les idees acaba esdevenint un enaltiment, una discriminació, una amenaça, una fòbia, aquest és el moment en què nosaltres hem de començar a actuar."

Diuen que estaran pendents del que s'hi diu per veure si s'aplica o no una sanció.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut