Dimiteix el degà de la catedral de Toledo per la polèmica del videoclip de C. Tangana
Nathy Peluso i C. Tangana, al videoclip "Ateo", gravat a la catedral de Toledo

Polèmica per un videoclip de C. Tangana i Nathy Peluso gravat a la catedral de Toledo

L'arquebisbe de Toledo demana perdó pel videoclip en què els dos cantants ballen sensualment a la sala capitular i la nau central del temple

Actualitzat

"Jo era ateu, però ara hi crec. Perquè un miracle com tu ha hagut de baixar del cel", diu la tornada del nou tema de C. Tangana, "Ateo", que ha fet en duo amb Nathy Peluso. I afegeix "El nostre amor és com una religió". Dues frases ensucrades i d'allò més normals en una cançó d'amor que l'artista madrileny canta amb ritme de bachata.

Estrenat aquest divendres, el videoclip d'"Ateo" ha aixecat una gran polseguera entre els cercles catòlics espanyols pel lloc triat per fer la gravació: la catedral de Toledo.

L'arquebisbe de Toledo, Francisco Cerro Chaves, ha hagut de demanar perdó per "l'ús indegut de lloc sagrat". Cerro Chaves s'ha disculpat en un comunicat "humilment i sincera" amb tots els "fidels laics, consagrats i amb els sacerdots que s'han sentit ferits" per les imatges del videoclip.

Al vídeo, C.Tangana i Nathy Peluso ballen sensualment en diverses estances de la catedral toledana, com la nau principal o la sala capitular, acabada de restaurar. No hi falten referències religioses com creus o imatges i referències a sants en les imatges:


El vídeo s'ha estrenat avui i ja acumula un milió i mig de visualitzacions a YouTube. Unes xifres que auguren un nou èxit de vendes per a l'autor de "Tú me dejaste de querer".

Les imatges que acompanyen el videoclip es van gravar durant el mes de setembre, amb el permís del rector de la catedral. Aquest matí, el rector, Juan Miguel Ferrer Gresneche, justificava la seva decisió i assegurava que el vídeo "representa la història d'una conversió mitjançant l'amor humà". El degà afegeix que el llenguatge visual provocatiu del videoclip no afecta la fe i que la seva intenció era "afavorir el diàleg amb la cultura contemporània":

 

Poques hores més tard, el seu superior, Francisco Cerro Chaves, arquebisbe de Toledo, ha publicat una nota en què demana perdó i assegura que no havia estat informat de la gravació del videoclip:

 

Curiosament, tots dos comunicats continuen publicats en el compte de Twitter de l'Arxidiòcesi de Toledo.

L'Arquebisbat es compromet a "revisar el procediment" i a elaborar un protocol per a la gravació d'imatges de difusió pública a qualsevol temple de l'arxidiòcesi per evitar que "torni a passar una cosa semblant".

 
ARXIVAT A:
MúsicaEsglésia
Anar al contingut