Polèmica per les paraules de Victòria Alsina contradient el Parlament sobre Israel

Alsina, sobre la resolució del Parlament que acusava Israel de pràctiques equivalents a l'apartheid: "No és la posició del govern"

RedaccióActualitzat

En una entrevista des d'Israel, la consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, ha relativitzat una resolució del Parlament en què es denunciava que el sistema que aplica Israel als territoris ocupats equival a un apartheid.

En una entrevista al canal i24, Alsina va desvincular el govern de la resolució. "No és en absolut la posició del govern ni de la població catalana", explica en el vídeo.


Alsina també explica que quan es va aprovar la resolució va trucar a l'ambaixadora d'Israel per traslladar-li que aquell no era el posicionament del govern.

Les declaracions s'emmarquen en un viatge que ha servit, entre altres coses, per reunir-se amb membres del govern israelià, en ple debat sobre la possible obertura d'una delegació de la Generalitat.

La resolució va rebre els vots a favor d'Esquerra, la CUP, els comuns i el PSC, però Junts hi va votar en contra.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ho ha justificat dient que s'han de mantenir relacions amb tots els estats, independentment de la política interna.

Les declaracions d'Alsina ja han rebut les crítiques de la CUP i el PSC.

ARXIVAT A:
Pròxim Orient IsraelPalestinaGeneralitat de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut