La cadeta està situada a tocar del parc natural dels Ports, al municipi de Roquetes, al Baix Ebre (CCMA)

Polèmica per la caseta d'eines que s'ha fet el subdelegat del govern espanyol a Tarragona

Una inspecció municipal de Roquetes denuncia que el petit edifici de fusta que s'ha fet Joan Sabaté a tocar del Ports no s'adequa a la llicència atorgada de cobert agrícola

Redacció Actualitzat
TEMA:
Urbanisme

L'Ajuntament de Roquetes, al Baix Ebre, ha detectat irregularitats en la construcció d'una caseta d'eines que s'ha fet el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, en una finca que té a tocar del parc natural dels Ports, en aquest municipi. Una inspecció va determinar que l'obra no es corresponia a la d'un cobert o magatzem agrícola per la qual havia sol·licitat permís d'obres, segons ha avançat La Vanguàrdia.

Segons ha confirmat a TV3, l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, d'ERC, durant una inspecció de l'arquitecte municipal del passat mes d'agost es va constatar que l'edifici de fusta tenia més finestres de les previstes, il·luminació externa, una antena parabòlica i unes golfes a la part superior que fan possible un ús residencial, així com les particions interiors amb cuina-menjador, dormitori, lavabo i estufa. Tot un seguit d'elements que el decret municipal conclou que no s'adeqüen a la llicència atorgada.

La caseta té unes golfes de 20 metres quadrats i una parabòlica que no consten al projecte (CCMA)

L'Ajuntament ha fet un requeriment perquè es facin les correccions pertinents i es comuniqui la finalització de les obres per poder fer la inspecció final, que servirà per determinar si s'obre un expedient de disciplina urbanística.

Fa poc més d'un any, la comissió territorial d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre va autoritzar la construcció d'un magatzem agrícola. El subdelegat del govern espanyol Joan Sabaté, de 63 anys, ha declinat fer declaracions a TV3, però ha afirmat al diari que sempre ha complert amb els requeriments que se li han fet des d'Urbanisme, que compta amb la llicència de l'Ajuntament i que les obres encara estan en execució. També ha afegit que, després de la inspecció, ha tret la cuina-menjador.

El teulat de la casa on es veu la parabòlica i la xemeneia de l'estufa (CCMA)

Es tracta d'una petita construcció de fusta de 45,40 metres quadrats –el màxim permès com a magatzem agrícola–, situada en una finca de 2.850 metres quadrats propietat de Sabaté, en una zona qualificada com a sòl urbà no consolidat que toca al parc natural dels Ports.

És una zona excursionista, afició que també té el president del PSC de Tortosa, segons es desprèn de les declaracions que el polític ha fet al diari. És una zona apartada, sense cobertura; un fet que Sabaté, amb responsabilitats polítiques, al·lega per justificar la instal·lació d'una antena parabòlica per estar comunicat. També explica que vol legalitzar les golfes de 20 metres quadrats i l'estufa, que tampoc constaven –segons el diari– en el projecte aprovat per la Generalitat el juliol de l'any passat.

ARXIVAT A:
Urbanisme PSC ERC
Anar al contingut