Osaka

Polèmica i bromes sobre el gest de Trump a Sánchez a la cimera del G20

De "desaire", "menyspreu" i "gest lleig" a "broma" feta en un ambient "cordial"

RedaccióActualitzat

Ha passat aquest divendres a la cimera del G20 d'Osaka, al Japó, i està fent córrer rius de megabits per internet i per les xarxes socials.

Abans que seguessin tots els líders mundials en la taula rodona que els aplegava, Donald Trump ha passat per darrere de Pedro Sánchez.

Les càmeres de televisió han captat com Trump ha donat la mà a Sánchez i com després li ha assenyalat la cadira i ha continuat la seva ruta.


El president del govern espanyol en funcions s'ho ha pres bé, amb un somriure força relaxat, però, aparentment, li ha fet cas i s'ha assegut al seu lloc.

Ha estat el primer dirigent a asseure's, com si hagués obeït una ordre de Trump, i tot just seure li ha marxat el somriure de la cara.


Ja amb un posat seriós, Sánchez ha tret el telèfon mòbil i ha començat a consultar-lo, mentre l'únic altre dirigent que també s'ha assegut ha estat, precisament, Donald Trump.


Mostra de menyspreu?

La fugaç escena ha estat interpretada per molts mitjans i per molts usuaris de les xarxes com que el gest de Trump era "una ordre" i era despectiu amb el dirigent espanyol.

Alguns mitjans ho han qualificat de "desaire", "menyspreu" i "gest lleig", i han assegurat que Trump "ha tallat l'intent de Sánchez de conversar amb ell" i "li ha manat asseure's".

I a les xarxes hi ha hagut usuaris que hi han aplicat una bona dosi de sentit de l'humor:

 


La versió de La Moncloa: "Una broma"

Ja amb totes aquestes interpretacions circulant, fonts de La Moncloa han assegurat que Trump ha dit a Sánchez que tenia "un bon lloc".

També que aquest últim no s'ho ha pres com una ordre, sinó com una "broma" feta en un ambient "cordial". Aquestes fonts han arribat a dir que Trump ha tingut temps de dir a Sánchez que li agrada Espanya.


Bin Salman i Bolsonaro

Qui sí que ha fet més cas a Sánchez ha estat el príncep hereu de l'Aràbia Saudita, Mohamed bin Salman, que ha parlat amb ell uns minuts.

A Bin Salman se l'acusa d'haver ordenat l'assassinat del periodista Jamal Khashoggi a Istanbul. El president espanyol en funcions també s'ha saludat cordialment amb el president del Brasil, Jair Bolsonaro.


Regular "la mutació" de la digitalització

Segons les fonts de La Moncloa, en la seva intervenció al plenari del G20 sobre innovació i economia digital, Sánchez ha defensat que la digitalització exigeix actualitzar els marcs de regulació.

Segons Sánchez, cal regular "la mutació que està patint el mercat laboral".

"Tot això passa per desenvolupar noves polítiques educatives i de suport a la transició de treballadors, i reforçar els nostres sistemes de protecció social."


El principal fòrum del planeta

La cimera d'Osaka durarà tot aquest divendres i també aquest dissabte. Espanya és convidada permanent al G20, que es considera el principal fòrum de deliberació política i econòmica del planeta.

En formen part Alemanya, l'Aràbia Saudita, l'Argentina, Austràlia, el Brasil, el Canadà, la Xina, Corea del Sud, els Estats Units, França, l'Índia, Indonèsia, Itàlia, el Japò, Mèxic, el Regne Unit, Rússia, Sud-àfrica i Turquia.

A més, també hi participen 14 organitzacions internacionals, entre les quals hi ha l'ONU, l'FMI, el Banc Mundial i l'Organització Mundial del Comerç.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezTrump
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut