Un agent de policia agafa un nen de 8 anys pels braços, aquest diumenge a Syracuse, als Estats Units

Polèmica als EUA per com detenen un nen negre de 8 anys per robar una bossa de patates

Un veí ho va gravar, el vídeo s'ha fet viral i la policia de Syracuse ha rebut moltes crítiques, inclosa la de la governadora de Nova York

Nou cas als Estats Units de policies blancs acusats de racisme: tres agents van detenir aquest diumenge un nen negre de 8 anys acusat d'haver robat una bossa de patates fregides en una botiga.

Va passar a Syracuse, una ciutat al nord de l'estat de Nova York, i com és habitual en aquests casos, el vídeo de l'incident s'ha fet viral a les xarxes socials i ha arribat als grans mitjans.

El va gravar un veí que passava, que va recriminar als policies que estiguessin detenint el nen com si fos un adult, agafant-lo a la força i fent-lo entrar al cotxe patrulla.

Moment en què un agent fa entrar el nen al cotxe patrulla

Se n'han fet ressò a les xarxes socials personatges com Ben Crump, advocat especialitzat en drets civils que ha representat casos famosos de persones negres mortes per policies, com el de George Floyd o Daunte Wright:

"En lloc de parlar amb ell o gestionar aquest incident d'una manera diferent, els agents van optar per empitjorar-lo i detenir un noi òbviament aterrit!"

 

La governadora de Nova York critica la policia

Aquest cas ha tingut dimensió política, amb la governadora de l'estat de Nova York, Kathy Hochul, dient que s'imagina la por que va viure el nen durant la detenció:

"Com a mare, és un vídeo que fa sentir angoixa."

Preguntada pel cas a Syracuse mateix, on ha anat de visita, Hochul ha afegit que malauradament els negres estan acostumats a aquests tipus de tracte policial, però que això ha de canviar.


L'alcalde i la policia neguen irregularitats

L'alcalde de Syracuse, Ben Walsh, ha explicat aquest dimecres que estan investigant l'incident, però que no tenen indicis que els policies actuessin malament:

"Els agents van actuar per una trucada sobre un furt que acabava de passar en una botiga pròxima, i pel que he vist en la gravació de la càmera de l'uniforme policial, els agents no li van posar les manilles."

Per la seva banda, la policia de Syracuse ha dit que en aquest cas hi està havent "desinformació".

També que es van limitar a portar el nen a casa per explicar als seus pares què havia passat, i que no van posar cap mena de denúncia.


El comportament de la policia

Informacions posteriors afirmen que el pare va estar d'acord amb el que li van explicar els policies i va renyar el seu fill.

Altres, però, diuen que llavors el pare, Anthony Weah, encara no havia vist el vídeo i que després de veure'l va canviar d'opinió.

Segons el digital local Syracuse.com, Weah, que és originari d'Etiòpia, va considerar que els agents s'havien comportat com a nens, no com a policies professionals.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialEstats UnitsRacisme
Anar al contingut