Albert Rivera i Pablo Iglesias, aquest dimarts en la fotografia divulgada pel diputat del PSOE Óscar Puente
Madrid

Polèmica al Congrés: un diputat del PSOE publica una foto de Rivera i Iglesias al bar

La presidenta del Congrés ha recordat que està prohibit fer-hi fotos, però el diputat ha insistit, dient que són "dos farsants" i cal denunciar-los

RedaccióActualitzat

El diputat del PSOE i alcalde de Valladolid Óscar Puente va publicar aquest dimarts a Twitter una fotografia d'Albert Rivera i Pablo Iglesias asseguts a la cafeteria del Congrés dels Diputats parlant sols.

Puente va publicar-ho a les 8 del vespre, poc abans que Pedro Sánchez confirmés en roda de premsa que hi haurà noves eleccions, i es va limitar a afegir-hi que "els anirà bé, a aquests dos":

 


Batet recorda que està prohibit

El tuit va ser molt criticat per divulgar una imatge presa aquest mateix dimarts a la tarda en un lloc considerat privat.

Poca estona després, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, va recordar al final de la sessió plenària que el reglament de la cambra prohibeix prendre i divulgar imatges dels espais privats de l'edifici.

Iglesias, sobre el tuit: "Patètic"

Moltes reaccions van assegurar que això no havia passat mai abans. És el cas del mateix Pablo Iglesias, que va qualificar el tuit de "patètic":

 


Gabriel Rufián va considerar que la intenció del tuit era deshonesta i que trencava el respecte a un espai on "s'ha parlat de tot amb tots durant 40 anys":

"La pinça"

Puente no només no se'n va penedir, sinó que en un tuit posterior va ser més clar: va relacionar la conversa de Rivera i Iglesias amb una fotografia de Julio Anguita i José María Aznar dels anys 90.

Amb aquesta associació va suggerir implícitament un paralel·lisme de la situació actual amb el que llavors es va anomenar "la pinça" entre dreta i esquerra per aïllar el PSOE de Felipe González:


"Dos farsants"

I aquest dimecres hi ha tornat, apujant el to: en una entrevista a la cadena de ràdio Onda Cero Puente ha afirmat que Rivera i Iglesias "són dos farsants i els farsants cal denunciar-los", afegint que si la foto no té "tanta transcendència" com s'ha dit, no entén "per què s'irriten tant".

 

ARXIVAT A:
PSOEAlbert RiveraPablo IglesiasXarxes socials
Anar al contingut