L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, atén la premsa al Moll de la Fusta per la Mercè el 24 de setembre del 2020

Polèmica a Twitter perquè Colau tria el castellà per als directes d'Instagram

L'alcaldessa va provar de posar fi a la polèmica recordant en un tuit que la seva llengua materna és el castellà

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va respondre aquest diumenge a les crítiques que va rebre a diverses xarxes socials per expressar-se en castellà en retransmissions en directe que fa periòdicament, a títol personal, per contestar preguntes dels instagramers.

Colau va recordar en un tuit que la seva llengua materna és el castellà i va comentar que fer polèmica d'això no ajuda el català.

 

Amb aquesta piulada, l'alcaldesa de la capital catalana pretenia posar fi a la polèmica desencadenada per utilitzar el castellà en els seus xats en directe. Quan va presentar aquests "vídeo-live" personals, va prioritzar el castellà amb l'argument que així arribava a més gent.

Entre les respostes que va tenir quan es va difondre aquest vídeo hi ha la de l'escriptor Màrius Serra, a qui Colau cita al tuit en què s'explica. Serra li recordava que una llengua comença a morir quan els seus parlants la bandegen. La batllessa li va respondre descrivint com a asfixiant el que qualifica de "rotllo" fiscalitzador sobre l'ús de la llengua, el que va atiar encara més la polèmica.

També va donar altres respostes dient que el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, utilitza el castellà sense que ningú l'hi retregui i que ella, que també el té com a llengua materna, ha de passar un "checkpoint" de bona catalana.

ARXIVAT A:
Català
Anar al contingut