Campos

Polèmica a les Illes per la retirada de posidònia a les platges

Els ecologistes denuncien que s'estan traient de dins de l'aigua i diuen que està prohibit

RedaccióActualitzat

La posidònia és una planta marina protegida a les Illes. Aquest estiu ha esclatat la polèmica arran de la retirada de posidònia a Es Trenc, una platja situada en un parc natural al sud de Mallorca. Aquest divendres, a la platja de Son Serra de Marina, a la badia d'Alcúdia, també han retirat la posidònia amb excavadores. Són màquines excavadores amb autorització municipal.

 

Asseguren que no els cal cap més permís perquè Son Serra de Marina és una platja urbana. Els ecologistes ho denuncien. Segons Margalida Ramis, la portaveu de GOB Mallorca, hi ha "interessos molt evidents" perquè "molesta en negocis".

"Uns interessos molt concrets que són evidents, que zones d'acumulació d'aquesta posidònia molesta en negocis que estan a primera línia de mar perquè no entenen aquesta dinàmica natural, perquè no ho entenen com una part natural del paisatge i, per tant, pressionen en aquest sentit per a la seva reitrada".

 

 

 

Des de la conselleria de Medi Ambient asseguren que estan comprovant si es compleixen les condicions de retirada.

 

El decret sobre la posidònia a les Illes va entrar en vigor al juliol de l'any passat, la qual cosa significa que aquest és el primer estiu que s'aplica la nova normativa. És molt més restringida que l'anterior, on era pràctica habitual netejar les platges amb maquinària abans de començar la temporada turística. La normativa permetria treure les algues seques, però no les humides.

 

 

Aquest estiu el migjorn no ha bufat amb prou força per treure la posidònia en platges com la de Ses Covetes, a Campos. Hi ha zones que sí, però en d'altres no s'ha fet la neteja natural, com sí que ha passat a la platja del costat, la d'Es Trenc.

Tot plegat ha tornat a confrontar els interessos econòmics i els mediambientals.

ARXIVAT A:
Medi ambientIlles Balears
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut