Fotograma del vídeo de la policia francesa fent agenollar un grup d'estudiants i difós per les xarxes socials
Fotograma del vídeo de la policia francesa fent agenollar un grup d'estudiants i difós per les xarxes socials
Mantes-la-Jolie

Polèmica a França per unes imatges de la policia fent agenollar estudiants revoltats

"Aquesta és una classe que es porta bé", se sent al vídeo

RedaccióActualitzat

Un vídeo gravat aquest dijous a Mantes-la-Jolie, a prop de París, i que mostra un grup d'uns 150 estudiants fets agenollar per la policia, alguns dels quals estan emmanillats amb brides de plàstic i contra una paret, ha aixecat polèmica a França:

 

 

En el vídeo, presumptament gravat per un dels policies, se sent una veu que, irònicament, es felicita per la situació creada:

"Aquesta és una classe que es comporta bé."

 

El vídeo s'ha difós a les xarxes socials i s'ha fet viral. Les imatges han estat molt criticades i veus de l'esquerra les han qualificades d'"humiliants".

És el cas del líder exsocialista Benoît Hamon, que ha dit aquesta actuació de la policia és "inadmissible" i ha afirmat que busca provocar els joves:


Aquest episodi forma part de la revolta que hi ha a França contra algunes de les mesures i reformes del govern, encapçalada pel moviment dels anomenats Armilles Grogues.

Notícia relacionada: La Torre Eiffel, el Louvre i l'Òpera de París tancaran dissabte pel risc de disturbis


Imatges "dures", però "descontextualitzades"

Els estudiants de Mantes-la-Jolie s'han afegit a aquestes mobilitzacions. El ministre de l'Interior, Christophe Castaner, ha admès aquest divendres que són "dures", però que s'han de "contextualitzar".

Segons ha assegurat el ministre, abans de l'escena que es veu en el vídeo, un centenar de persones "encaputxades i armades" es van barrejar amb els estudiants "amb la ferma intenció de lluitar contra la policia":

"No són pas actes d'estudiants d'institut, sinó autèntica violència urbana."

De tota manera, el ministre ha dit que els "procediments" de la policia s'analitzaran als jutjats i també s'identificarà l'autor del vídeo.

Notícia relacionada - Armilles Grogues: Macron anul·la definitivament la pujada d'impostos als carburants

ARXIVAT A:
Armilles GroguesEmmanuel MacronFrança
Anar al contingut