Polèmica a Figueres pel repintat del trencadís de les cúpules del Teatre Jardí

El consistori assegura que s'ha fet una actuació d'urgència per filtracions d'aigua, però que la restauració s'acabarà en una segona fase

Actualitzat

Les obres de restauració de les cúpules del Teatre Jardí de Figueres han aixecat polèmica. Estan restaurant la teulada de l'edifici i s'ha repintat per sobre el trencadís original.

Moltes veus s'han aixecat criticant que no s'hagi respectat el trencadís, però l'Ajuntament defensa que s'han sanejat i que encara no s'ha acabat la intervenció.

Una de les cúpules abans de repintar el trencadís (ACN / Ajuntament de Figueres) 

Aquesta actuació municipal al Teatre Jardí, i sobretot a les cúpules característiques de l'edifici catalogat com a bé d'interès local, ha omplert d'indignació les xarxes socials.

 

Actuació d'ugència i segona fase de restauració

L'equip de govern defensa que les obres no estan acabades i que es tracta d'una actuació d'urgència on hi havia filtracions. Jesús Quiroga, segon tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Figueres, explica que en una segona fase es farà la restauració:

"L'obra està en marxa, es pot veure, i s'està treballant sobretot perquè no hi hagi degoteig a dins, que aquestes cúpules no es moguin i a partir d'aquí una primera impermeabilització d'aquestes cúpules per endagar una restauració molt més important de la pròpia façana i del propi Teatre Jardí el 2022."

El consistori va publicar a les xarxes el repintat de les cúpules com una "restauració" i en esclatar la polèmica va retirar el tuit:

L'oposició també ha qüestionat les obres que es fan en aquest espai. Carles Arbolí, regidor de Junts a l'oposició, ho ha qualificat de "nyap":

"És inimaginable per exemple en el parc Güell de Barcelona i trobar-se que alguns trencadissos de Gaudí han estat repintats en coloraines per un tema de conservació i això és el que provoca aquesta indignació ciutadana, però també de tota la gent que s'estima el patrimoni i que veu que s'ha fet una actuació que és absolutament un nyap".

A la xarxa reclamava explicacions del consistori i una reparació:

Finalment, l'Ajuntament ha publicat un fil justificant l'actuació.

La segona fase de la intervenció recuperarà el trencadís i les figures originals que hi havia a la façana d'aquest edifici construït l'any 1914 per l'arquitecte Llorenç Ros i Costa, i que està catalogat com a monument municipal.

L'edifici del Teatre Jardí de Figures, construït el 1914, és bé d'interès local
ARXIVAT A:
Patrimoni
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut