Suïssa

Polanski queda en arrest domiciliari al seu xalet suís després de pagar una fiança de 4,5 milions de dòlars

El director de cinema Roman Polanski ha quedat en llibertat sota fiança i ara està sota arrest domiciliari, segons han informat les autoritats suïsses, que han assenyalat que romandrà al seu xalet a la localitat turística de Gstaad. Polanski ha sortit de la presó després de pagar una fiança de 4,5 milions de dòlars i sota la condició de portar un braçalet electrònic de vigilància, de lliurar els seus documents d'identificació i de viatge, i de no abandonar la residència.

Actualitzat
Polanski, de 76 anys i que té ciutadania francesa i polonesa, va ser arrestat per petició dels Estats Units quan va viatjar a Suïssa el 26 de setembre per rebre un premi en un festival de cinema, i va ser acusat en primera instància de sis càrrecs, inclòs el de violació. 

El cineasta es va declarar culpable d'haver mantingut relacions sexuals amb una menor, però va fugir dels Estats Units a la vigília de la seva sentència el 1978, perquè va creure que el jutge rebutjaria la seva al·legació i el condemnaria a 50 anys de presó.

El Departament de Justícia de Suïssa prendrà una decisió sobre la possible extradició de Polanski d'aquí a unes setmanes, però el director podria apel·lar, cosa que perllongaria el cas durant mesos.
Anar al contingut