Madrid

Podem porta la moció de censura al carrer amb milers de persones a la Puerta del Sol

La formació morada reconeix que la iniciativa per fer plegar Rajoy difícilment prosperarà, però amb la mobilització d'avui vol demostrar que sí que compta amb el suport popular

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte, Podem treu al carrer la moció de censura que ahir va presentar al Congrés. La formació de Pablo Iglesias busca amb la manifestació mostrar la seva força per tirar endavant la idea d'un canvi de govern. Però el mateix Pablo Iglesias és conscient de la dificultat d'aconseguir els suports necessaris per tombar el govern Rajoy.

La Puerta del Sol ha estat l'escenari d'aquesta concentració. Podem i les confluències han tornat un mes de maig al carrer per cridar "Sí que es pot". En aquesta ocasió, "sí que es pot", diuen, fer fora el Partit Popular.

 

Segons Pablo Echenique, secretari d'Organització de Podem, és una petició que va més enllà dels seus votants.

"A Units Podem estem orgullosos de presentar una moció de censura que no només estan demanant els nostres cinc milions de votants, sinó també milions i milions de persones que han votat altres partits o que no han votat."

Xavier Domènech, d'En Comú Podem, ha recordat que s'ha d'acabar amb el govern corrupte del Partit popular.

"El govern de la corrupció, el govern més corrupte d'Europa, el govern de la injustícia, de la desigualtat, el govern que nega als pobles la capacitat de decidir lliurement el futur. Ho hem d'acabar ara."

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha estat rebut dalt de l'escenari amb crits de "Sí que es pot" i de "president". Iglesias ha dit que aquesta és una nova jornada històrica per a la formació. Iglesias ha defensat la moció de censura per dignitat i valentia, ha dit, davant d'un partit, el PP, que ha qualificat de mafiós.

"El model econòmic del PP tenia un nom que s'identificava amb el miracle econòmic espanyol: Rodrigo Rato. Avui sabem que només hi ha una paraula que defineix Rodrigo Rato i el model econòmic del PP. Lladre. Lladres."

Iglesias també ha allargat la mà als que no els han votat i ha assegurat que no els trairan.

 

També hi han intervingut, entre d'altres, Ramón Espinar i Irene Montero, i els líders d'IU Alberto Garzón i Sol Sánchez.

A la concentració s'han sentit molts eslògans acusant el Partit Popular de corrupte. També s'han sentit crítiques contra Ciutadans i el PSOE per permetre, diuen, que Rajoy continuï governant.

Poques hores abans de la concentració, Pablo Iglesias ha reconegut, a la reunió del Consell Ciutadà del seu partit, els riscos que suposa el fet de no tenir els suports parlamentaris al Congrés dels Diputats, però ha recordat que això mateix li va passar a Felipe González l'any 1980 contra Adolfo Suárez, i que, dos anys després, els socialistes van arribar a La Moncloa.

Anar al contingut