Les diputades de Podem Irene Montero i Ione Belarra, entre d'altres, a la reunió de la Diputació Permanent del Congrés (Efe)
Les diputades de Podem Irene Montero i Ione Belarra, entre d'altres, a la reunió de la Diputació Permanent del Congrés (Efe)

Podem obre la porta a negociar amb Errejón una candidatura conjunta a Madrid

Irene Montero, la número dos del partit, rectifica amb la intenció de barrar el pas als "trigèmins reaccionaris"

RedaccióActualitzat

La direcció de Podem fa marxa enrere i ara sembla disposada a negociar amb Íñigo Errejón una candidatura conjunta per a les eleccions a la Comunitat de Madrid. Segons la dirigent del partit Irene Montero, estan disposats a dialogar amb la voluntat de buscar la unitat de tots els que volen evitar un govern dels "trigèmins reaccionaris a Madrid", ha dit fent referència al PP, Ciutadans i Vox.

La setmana passada es va saber que Errejón, en un principi candidat de Podem per a la Comunitat de Madrid, encapçalarà la llista de la formació Més Madrid, de Manuela Carmena. Aquest fet va desencadenar una crisi dins la formació lila que va acabar amb la renúncia d'Errejón a l'escó d'Units Podem al Congrés.

Malgrat el "cop" que per Montero va suposar que el cofundador de Podem se n'anés "d'aquestes maneres" i "dinamités tots els ponts", aquest dilluns ha matisat la reacció inicial:

"Fins a l'últim moment buscarem la unitat amb totes les forces progressistes i, per descomptat, això inclou parlar amb el partit d'Íñigo Errejón i veure si és possible trobar punts d'acord."

La portaveu de Podem ha demanat a Errejón que dimecres no assisteixi a la reunió de la direcció de la formació i li ha fet la petició que els respecti. Montero ha demanat que "deixi de fer mal" i que permeti un debat intern perquè puguin arribar a entendre's en un futur.


Un gest de Pablo Iglesias

Aquest mateix dilluns, l'ex-secretari general de Podem de la Comunitat de Madrid Ramón Espinar ha formalitzat la seva renúncia com a diputat del Parlament madrileny que ja va anunciar divendres. Es pot considerar, doncs, que davant la crisi oberta dins la formació lila, Pablo Iglesias fa un gest de distensió cap als seus barons de cara a la reunió extraordinària del consell ciutadà, avançat a dimecres.

ARXIVAT A:
Unides Podem
Anar al contingut