El partit de Pablo Iglesias diu que ha seguit les condicions d'ús de l'aplicació fil per randa

Podem denuncia que WhatsApp li ha tancat el seu canal

El partit de Pablo Iglesias estudia portar el cas davant la Junta Electoral Central
Actualitzat
TEMA:
Eleccions 28A

El secretari de Comunicació de Podem, Juanma del Olmo, ha denunciat aquest dimarts que l'empresa de missatgeria digital WhatsApp ha tancat el compte que la formació feia servir per "comunicar-se" amb els seus simpatitzants.

Aquest partit diu que tenia més de 50.000 persones apuntades a aquest canal, i qualifica el fet de "molt greu" perquè es produeix quan falten sis dies per les eleccions generals.

La formació morada estudia portar el cas davant la Junta Electoral Central (JEC).

 

 

Del Olmo ho considera una discriminació perquè la resta de partits, assegura, segueixen fent servir WhatsApp per transmetre els seus missatges electorals.

Els secretari de comunicació de Podem ha posat com a exemple que el PSOE va llançar un enviament massiu aquest dimarts al migdia als seus simpatitzants amb una enquesta sobre el debat de RTVE.

Del Olmo afegeix que s'han personat a la seu de Facebook, propietària de WhatsApp, per intentar solucionar el problema del tancament, però no els han rebut. Per tant, han decidit enviar un burofax a la companyia.

 WhatsApp, per la seva banda, diu que les condicions d'ús de l'app són explícits i no permeten la missatgeria massiva o programes de tercers per automatitzar els missatges.

 

 

Podem assegura que quan es va crear el compte de Podem en l'aplicació de WhatsApp, l'equip de gestió de xarxes va complir amb els tràmits previstos en les condicions d'ús.

En concret, ha matisat que la formació fa servir un programa d'automatització que els garanteix que no sobrepassen els límits imposats per WhatsApp, i que en aquest canal de difusió hi estan apuntats més de 50.000 "voluntaris i activistes de les xarxes", seguidors de Podem.

Després del tancament del compte, Del Olmo es pregunta per què no passa el mateix amb la resta de partits que, assegura, fan servir el mateix programari, i apunta que el dany produït ja és "irreparable" perquè aquest canal els permetia articular el seu missatge en una setmana en què és clau per decidir el vot.

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut