Madrid

Podem consultarà a les bases entre el 14 i el 16 d'abril si volen un govern amb Rivera i Sánchez

La consulta és el resultat de la reunió de negociació a tres bandes entre el PSOE, Ciutadans i Podem, que va acabar amb diferències

RedaccióActualitzat

Les bases de Podem decidiran quina ha de ser la política de pactes del partit. El líder de la formació, Pablo Iglesias, ha anunciat una consulta entre el 14 i el 16 d'abril per saber si els militants volen un govern amb Albert Rivera i Pedro Sánchez o una alternativa d'esquerres.

Iglesias ha explicat que hi haurà dues preguntes:

1. Vols un govern basat en el pacte Rivera-Sánchez?

2. Estàs d'acord amb la proposta de govern de canvi que defensen Podem, En Comú Podem i En Marea?

Pablo Iglesias assegura que ara és l'hora de preguntar a les bases. El secretari general de Podem ha explicat que votarà "no" a la primera pregunta i "sí" a la segona i admet que si les bases donen suport a un govern amb PSOE i C's haurà "d'assumir responsabilitats polítiques", tot i que no ha concretat quines.

Els resultats se sabran el dilluns 18 d'abril.

El PSOE, "segrestat"

La consulta és el resultat de la reunió de negociació a tres bandes entre el PSOE, Ciutadans i Podem, que va acabar amb diferències. Pablo Iglesias assegura que se senten decebuts:

"Les nostres propostes de cessió van ser rebudes amb immobilisme. Sortim decebuts."

El líder de Podem ha explicat que el PSOE els va deixar clar que no es plantejaven una proposta alternativa a la que havien pactat amb Ciutadans. Per això, Pablo Iglesias ha parlat d'un "partit segrestat":

"El PSOE ha fet un viatge en avió al país de Ciutadans i els han tret el passaport."

Iglesias ha explicat que ni els socialistes accepten un govern format proporcionalment pels tres partits ni Ciutadans admet l'entrada de Podem en aquest hipotètic executiu.

Elogi al PSC

En la roda de premsa de valoració de la reunió, els periodistes han preguntat a Pablo Iglesias per la mesa de negociació entre En Comú Podem i el PSC a Catalunya. 

Pablo Iglesias ha elogiat l'estil de diàleg del líder del PSC: "Tant de bo hi hagués més socialistes com Miquel Iceta.

De fet, assegura que les converses entre Xavier Domènech i Miquel Iceta han estat molt profitoses. Diu que les negociacions continuen obertes i posa com a exemple el diàleg amb els socialistes catalans enfront de la situació de bloqueig amb el PSOE i Ciutadans. Assegura, malgrat tot, que manté la porta oberta per acordar un "govern del canvi".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut