Els presidents Alberto Núñez Feijóo i Iñigo Urkullu
Els presidents Alberto Núñez Feijóo i Iñigo Urkullu

Pocs canvis electorals a Euskadi i Galícia, amb victòries de PNB i PP, segons les enquestes

El PP revalidarà la majoria absoluta a Galícia i el PNB tornarà a guanyar amb més escons a Euskadi, segons el CIS

RedaccióActualitzat

Galícia i el País Basc fan eleccions el 12 de juliol. Segons les enquestes, els comicis deixaran pocs canvis en la direcció de les dues nacions.

Al País Basc, el PNB tornaria a guanyar les eleccions, segons l'enquesta d'intenció de vot de la televisió pública basca, EiTB. El partit de l'actual lehendakari, Iñigo Urkullu, sumaria 4 escons més i obtindria els millors resultats des de 1984. EH Bildu es consolidaria com a segona força amb un diputat més. El partit socialista també es reforça i passaria a ocupar la tercera força, al davant de Podem, que perdria 3 diputats. Partit Popular i Ciutadans també perdrien 4 diputats.

Victòria del PNB que també apunta l'enquesta del CIS publicada aquest dimecres. El partit d'Urkullu podria guanyar fins a 6 diputats, però encara sense majoria absoluta. EH Bildu es manté com a segona força; els socialistes pujarien a la tercera posició i Podem baixa a la quarta. Al PP el perjudicaria la coalició amb Ciutadans. Perdria la meitat dels vots i tres escons.

 

 

A Galícia, que celebra eleccions el mateix dia, l'enquesta del CIS situa el Partit Socialista com a segona força, el BNG doblaria els resultats, i, una vegada més, Alberto Núñez Feijóo podria revalidar la majoria absoluta del PP, el 46% dels vots, amb entre 40 i 42 escons -actualment en té 41. Galícia en Comú-Anova Mareas s'enfonsa a la quarta posició, amb el 7,2% dels vots i entre 4 i 6 diputats.

ARXIVAT A:
EleccionsGalíciaPaís Basc
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut