Poc seguiment a la vaga de no pagar el bitllet a la línia del xoc mortal de Castellgalí
Protestes dels usuaris de Renfe a la línia on van xocar dos trens i va morir la maquinista (ANC)

Poc seguiment de la vaga de no pagar el bitllet a la línia del xoc mortal de Castellgalí

Els convocants denuncien amenaces de multes per part de Renfe, que respon que el servei ha funcionat "en total normalitat"

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns, alguns usuaris de la línia de Renfe de Manresa no han pagat el bitllet al agafar al tren per protestar per la falta d'inversions i la   inseguretat a l'R3 i l'R4 de Rodalies. La convocatòria, feta a través de les xarxes socials, ha tingut poc seguiment perquè molts usuaris la desconeixien i d'altres disposaven d'abonament temporal.

A les estacions de Manresa i de Sant Andreu Arenal, a Barcelona, alguns viatgers han posat pancartes reivindicatives perquè la companyia millori el seu servei i han bloquejat algun dels torns d'accés a les andanes. Durant 15 minuts, una desena d'activistes de la campanya "No vull pagar a Renfe" han bloquejat un dels accessos de l'estació de la Meridiana.
 

 

Renfe parla de "total normalitat"

Renfe ha respost multant alguns dels viatges que anaven sense bitllet i ha dit, a través del seu portaveu, Antonio Carmona,  que l'acció "no ha comportat problemes majors":

"El servei ha funcionat en total normalitat i no hi ha hagut cap tipus de problema."

Àudio relacionat: La resposta de Renfe a la protesta d'usuaris de Rodalies que no paguen el bitllet


Els convocants denuncien amenaces per part de Renfe

La plataforma Stop Pujades ha valorat positivament l'aturada i el seguiment que ha tingut. En un fill a Twitter, els convocants han denunciat "les amenaces amb multes per part de Renfe" i "la forta presència de personal revisor i de seguretat".



Dos accidents mortals en pocs mesos

El convocants de l'acció acusen Renfe d'immobilisme Renfe en la millora de la línia on el passat 8 de febrer va haver-hi un xoc frontal de dos trens a Castellgalí, un de l'R4 i un altre de l'R12, que va causar la mort a una maquinista i ferides i contusions a un centenar de passatgers. Aquest és el segon accident mortal en aquesta línia en pocs mesos. El mes de novembre, va morir una persona i 49 més van resultar en descarrilar un tren a Vacarisses per una esllavissada.

ARXIVAT A:
Infraestructures
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut