Barcelona

"Plogging": córrer recollint escombraries

Actualitzat

Unes 20.000 persones surten cada dia en un centenar de països per fer "plogging", una pràctica cada cop més estesa que consisteix a córrer i recollir escombraries.

A Catalunya ja hi ha diversos grups que organitzen sortides d'aquest tipus. Per exemple, a les platges de Barcelona. Es troben a través de Facebook i de l'aplicació Meetup.

 

 

Priscila Fernández, una de les impulsores del grup, dona les instruccions abans de començar a córrer:

"Sobretot, buscarem plàstics i microplàstics per posar al contenidor groc. El que volem és evitar que arribin al mar, perquè no faci mal als animals marins, no contamini el fons marí i no es facin illes de plàstic."

Tothom es posa guants, agafa bosses d'escombraries i comencen a recórrer la platja, una part del grup caminant i l'altra corrent.

"No és tan complicat. T'ajups mentre corres i ho reculls. Això també és un esport. Al final, treballes altres parts del cos que no sols treballar quan corres. Amb aquest moviment de baixar i recollir fas més esport."

De fet, les bosses s'omplen molt ràpid amb tota mena d'objectes, especialment a la zona de bars i discoteques.

"Fan festes a la platja i ho deixen tot aquí: ampolles, bosses... I molts cigarrets."

En una hora de feina omplen fàcilment una vintena de bosses. A la web que promou el "plogging" diuen que només amb mitja hora combinant la recollida d'escombraries i córrer es cremen unes 300 calories.

La idea va sorgir a Estocolm i de seguida es va escampar per tot Suècia. La paraula "plogging" és una contracció de "jogging" ("córrer" en anglès) i de "plocka upp" ("recollir" en suec). Ara ja es practica arreu.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut