Pere Sol, al costat de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en el ple de la qüestió de confiança
Pere Sol, al costat de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en el ple de la qüestió de confiança
Barcelona

Plega el secretari general del Parlament, un dels funcionaris que va rebre notificació del Constitucional

Pere Sol ha al·legat motius personals, però la seva renúncia és un exemple de les dificultats d'encaix jurídic del full de ruta

RedaccióActualitzat

El secretari general del Parlament, Pere Sol, ha comunicat que renuncia al càrrec per motius personals i familiars. Sol, que ha demanat tornar a exercir de lletrat ras de la cambra, ocupava el càrrec de manera interina des de l'octubre de l'any passat. De fet, va ser un dels membres del Parlament que van rebre una notificació del Tribunal Constitucional després que el ple va aprovar el juliol passat les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent.

Juntament amb la presidenta i els membres de la mesa, va haver de presentar un escrit d'al·legacions davant del Tribunal Constitucional per justificar l'actuació de la cambra.

La renúncia al càrrec s'ha fet pública l'endemà que el president Puigdemont va anunciar, en el debat de la qüestió de confiança, la intenció de convocar un referèndum per d'aquí un any.

El secretari general del Parlament és el màxim responsable de tot el personal i els serveis de la cambra. També compleix funcions tècniques d'assessorament als òrgans rectors. La mesa tractarà dimarts que ve el relleu de Sol.

Anar al contingut