John Bercow (Reuters)
John Bercow (Reuters)

Plega el president del Parlament britànic, contrari al Brexit dur

John Bercow ha anunciat, emocionat, que dimitirà el 31 d'octubre, la data prevista per al divorci de la Unió Europea

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns el president de la Cambra dels Comuns, John Bercow, ha anunciat que, després de 10 anys en el càrrec, plega. Emocionat, ha posat nom a les raons per les quals diu que ha pres la decisió.

"La meva dona Sally i els nostres tres fills: Oliver, Freddie i Jemima."

Bercow, de 56 anys, ha reivindicat la figura del president com a defensor de la sobirania del Parlament i ha rebut una gran ovació per part de l'oposició, però no del seu partit, el conservador, que fa temps que es vol desfer d'ell perquè el considera massa progressista.

El seu nom quedarà a la memòria per qüestions com haver-se oposat a convidar Donald Trump a la cambra; a Catalunya, pel seu record a Carme Forcadell i la defensa de poder debatre sobre la independència de Gal·les a la cambra.

També s'ha vist esquitxat per acusacions de maltractament als treballadors del Parlament. Tot i que la paraula que quedarà lligada per sempre a ell no té cap secret.

"Order!"

Plegarà el 31 d'octubre, la data prevista per al divorci de la Unió Europea.

Boris Johnson i Leo Varadkar, a Dublín (Reuters)


Johnson, a Dublín

Aquesta nova setmana d'incertesa al Regne Unit ha començat amb Boris Johnson reunint-se per primera vegada des que és a Downing Street -fa 47 dies- amb el primer ministre d'Irlanda, Leo Varadkar, principal qüestió de bloqueig del Brexit.

Després de les insistents informacions que apunten que Johnson estudia com ignorar la llei que des d'aquest dilluns l'obliga a demanar una pròrroga del Brexit, el primer ministre s'ha presentat a Dublín amb un missatge conciliador.

"Crec que es pot aconseguir un acord abans del 18 d'octubre. Així que fem-lo junts."

Leo Varadkar li ha respost això sobre la reclamació britànica de retirar l'actual clàusula que protegeix la frontera irlandesa del Brexit:

"Estic preparat per escoltar qualsevol proposta constructiva per aconseguir els nostres objectius compartits i sortir d'aquest atzucac. Però el que no podem fer ni farem és substituir una garantia legal per una promesa."

Les diferències entre els dos líders han quedat paleses en el comunicat conjunt difós en acabar la trobada, en què han reiterat la seva disposició a continuar treballant per a l'interès comú alhora que reconeixen que queda molt per fer.

 

ARXIVAT A:
Brexit
Anar al contingut