El ja exsecretari d'Organització del PSOE andalús, Noel López, el setembre del 2022 (Europa Press)

Plega el número 3 del PSOE a Andalusia, investigat pel segrest d'una regidora a Maracena

Un jutge de Granada ha implicat Noel López en el cas i l'ha enviat al TSJ d'Andalusia perquè és diputat al Parlament autonòmic

RedaccióActualitzat

El secretari d'Organització del PSOE d'Andalusia, Noel López, ha anunciat aquest dimarts que plega del càrrec per defensar-se en la investigació judicial d'un intent de segrest.

Que hi estava implicat es va saber dijous, dia 25, en plena recta final de la campanya de les municipals, quan el jutjat 5 de Granada va aixecar el secret de sumari del cas.

López, que és diputat al Parlament d'Andalusia, ha decidit apartar-se "temporalment" de les seves funcions, sobretot perquè al davant hi ha una nova campanya electoral:

"Ho faig des de la convicció que ajudarà a evitar que difamacions o interpretacions interessades distreguin de la nostra feina principal."

En el comunicat fet públic pel partit, López ha assegurat que les acusacions cap a ell són "rotundament falses" i que ara ha de centrar-se a "defensar la seva innocència i honorabilitat".

El jutjat ha aixecat el secret de sumari i ha enviat la part del cas que afecta López al Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia, perquè com a diputat autonòmic és aforat.

L'alcaldessa de Maracena, Berta Linares, el 22 de juliol en la presa de possessió del càrrec (Europa Press)

Segrestada per la parella de l'alcaldessa, també socialista

El presumpte segrest va passar el 21 de febrer i la segrestada hauria estat Vanessa Romero, regidora socialista de la ciutat de Maracena, a la província de Granada.

El segrestador hauria estat Pedro Gómez, parella de l'alcaldessa de la població, Berta Linares, també socialista, que hauria pujat al cotxe de Romero amb l'excusa que s'havia quedat sense benzina.

En el trajecte cap a la benzinera, l'hauria amenaçada amb una pistola, emmordassada i lligada de mans i peus, obligada a entrar al maleter del cotxe i abandonada en un pàrquing.

Romero hauria aconseguit deslligar-se i sortir, i, després de denunciar-ho a la policia, van detenir Gómez, que ella ja coneixia abans, i el jutjat va començar a investigar.

López, Linares i el regidor d'Urbanisme haurien ideat el segrest

Segons el sumari ara fet públic, el segrest l'haurien maquinat López, que fins al juliol de l'any pasast va ser alcalde de Maracena; Linares, que és cosina seva, i el regidor d'Urbanisme, Antonio García Leyva.

Gómez hauria explicat al jutge que tots tres li van demanar que ho fes per espantar la regidora, i que encarregar-l'hi a ell hauria estat idea de López, amb l'argument que és bipolar i per això no el podrien imputar.

El motiu de tot plegat hauria estat la intenció de Romero de denunciar irregularitats urbanístiques a la població, de les quals tindria proves documentals.

 

ARXIVAT A:
PSOEAndalusiaEleccions municipals 2023Eleccions autonòmiques 2023
Anar al contingut