Platini, al costat de Blatter, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Futbol Internacional

Platini carrega contra Blatter: "És important per al futbol que hi hagi un canvi a la FIFA"

El president de la UEFA s'ha mostrat partidari d'un canvi al màxim organisme del futbol mundial de cara a les pròximes eleccions a la presidència, que es faran el 29 de maig, a Zuric

Actualitzat
El president de la UEFA, Michel Platini, ha assegurat que "és important per al futbol que hi hagi un canvi en la FIFA", organisme del qual és vicepresident des del 2007 i en el qual considera que "calen noves idees i nous programes".
   
"Crec que és una bona oportunitat per obrir un debat per raons democràtiques en el món del futbol i la FIFA necessita noves idees i nous programes. Hi ha quatre candidats. Anem a veure els programes dels quatre, però és important per al futbol que hi hagi un canvi en la FIFA", ha afirmat.

Platini s'ha expressat així en una entrevista publicada a la pàgina web de la UEFA, en què respon a preguntes formulades per aficionats i alguns jugadors i tècnics com els capitans de les seleccions espanyola i italiana, Iker Casillas i Gianluigi Buffon, respectivament, així com l'entrenador del PSG, Laurent Blanc.
   
Preguntat pels motius pels quals va decidir optar a un tercer mandat com a president de la UEFA, en lloc de presentar-se a les eleccions a la presidència de la FIFA, que se celebraran el 29 de maig a Zuric, Platini ha explicat que no va ser una elecció fàcil, encara que ha decidit seguir on se sent "bé".
   
"No vaig decidir no anar a la FIFA, sinó seguir a la UEFA. És una cosa totalment diferent. Potser no és el meu moment per anar a la FIFA. Ja veurem un dia si hi vaig o no hi vaig", ha afegit el dirigent francès, que el dia 24 serà reelegit president de la UEFA, càrrec que ocupa des del 2007, en el congrés que aquest organisme celebrarà a Viena.
   
La FIFA celebrarà al maig eleccions presidencials, en les quals el suís Joseph Blatter optarà a iniciar el seu cinquè mandat i tindrà com a rivals l'exjugador portuguès Luís Figo, el príncep jordà Ali Bin al-Hussein, vicepresident de la FIFA i membre del comitè executiu, i el president de la Federació Holandesa (KNVB), Michel van Praag.
Anar al contingut