Igualada

Plantes silvestres al menú de l'escola

Una escola d'Igualada incorpora al menú herbes, un aliment ric en nutrients, però que no es cuina habitualment

Al contrari del que molta gent podria pensar, hi ha una gran varietat de plantes silvestres que són comestibles i que aporten una gran quantitat de propietats medicinals o nutritives.

Les espècies que es poden menjar es compten per milers: en són exemples el plantatge, el fonoll, la mauva, l'ortiga...

El col·lectiu Eixarcolant les vol tornar a posar en valor diferenciant-les de les males herbes per diversificar una agricultura cada cop més homogènia. El Marc Talavera n'és membre:
 

"L'associació emocionalment negativa en una època d'escassetat com la postguerra i l'associació de què la modernitat és anar a comprar al supermercat com més processat i treballat millor han fet que les plantes hi siguin, però no les coneixem."

 


L'escola pública Ramon Castelltort d'Igualada ha incorporat aquest tipus de flors silvestres al seu menú. Des de principi de curs, el col·lectiu Eixarcolant les porta del camp al menjador.

La introducció de les plantes s'ha fet poc a poc, explicant als alumnes què menjaran, i deixant que les assaboreixin per decidir si els agraden o no.
 


L'Oriol Càlichs és cuiner a l'escola i valora la varietat que ofereix la introducció d'aquests ingredients al menú:
 

"Tens un ventall molt més ampli de productes i això fa que no sigui monòton, tant per a la canalla a l'hora de menjar com per als que estem treballant a la cuina."

 

L'Oriol va preparar una truita amb ortigues fa uns dies, i els va agradar molt. La Maria, alumna del centre, diu que ella i gairebé tots els seus companys es pensaven que eren espinacs. La Dèlia, de la seva classe, explica que "no l'havia provat mai" i que "estava bona".
 


De moment, la cuina amb herbes en aquesta escola està sent tot un èxit i ja s'ha convertit en un ingredient quotidià als plats dels menuts.
 

ARXIVAT A:
Gastronomia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut