L'Ajuntament de Cornellà del Terri ha posat en pràctica més mesures de seguretat (Font: ACN)
Cornellà del Terri

Plantada de l'Arbre de Maig amb més seguretat que mai a Cornellà del Terri

L'Ajuntament ha ampliat el perímetre de la plaça després que l'arbre es desplomés sobre el públic divendres passat

RedaccióActualitzat

Cornellà del Terri ha extremat les mesures de seguretat durant la tradicional plantada de l'Arbre del Maig i Ball del Cornut. La plantada és un acte tradicional de cada dilluns de Pasqua, molt seguit aquest any després de l'accidentada tallada d'aquest cap de setmana.

Salvador Coll, alcalde de la localitat del Pla de l'Estany, ha explicat que s'ha ampliat el perímetre de la plaça i que han comptat amb la presència dels Mossos i d'una ambulància, en una jornada on "la seguretat és prioritària".

En la celebració de la festa, declarada d'interès nacional el 1999, veïns amb el vestit tradicional han aixecat l'arbre engalanat amb banyes i corns d'animals al mig de la plaça amb l'ajuda de cordes, escales i la força dels que hi participen, i s'hi estarà fins Divendres Sant de l'any vinent.

 

 

Un ensurt que hauria pogut acabar en tragèdia

Divendres passat, en el moment de tallar l'arbre, es va desviar inicialment del recorregut i es va desplomar a prop d'on hi havia públic. L'alcalde ha explicat que "tot va quedar en un ensurt" i que afortunadament no van haver de lamentar cap conseqüència, però, tot i això, han decidit curar-se en salut i posar en pràctica més mesures de seguretat per poder gaudir de la festa amb tranquil·litat.

En una tradició que es remunta almenys a principis del segle XIV, s'escull el pollancre més alt de la rodalia i, una vegada abatut, li esporguen bé el brancatge inferior i el decoren amb banyes. L'Arbre del Maig simbolitza "la llibertat del poble", ha explicat l'alcalde, i un cop plantat al terra de la plaça, el Cornut hi hissa una senyera mentre sona l'himne d'"Els segadors".

Anar al contingut