Pla curt del ministre d'Agricultura, Luis Planas, en roda de premsa a la seu de la DO Cava, el 19 de novembre del 2020 (horitzontal)
Pla curt del ministre d'Agricultura, Luis Planas, en roda de premsa a la seu de la DO Cava, el 19 de novembre del 2020 (horitzontal)

Planas, sobre l'esmena de Podem als PGE: "Davant del virus hem d'estar tan units com correspon la situació"

Actualitzat

ACN Vilafranca del Penedès.-El ministre d'Agricultura, Luis Planas, ha fet una crida a la unitat de les forces polítiques per aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE). Després que Podem hagi presentat una esmena als comptes juntament amb ERC i Bildu per evitar els denonaments durant la crisi, Planas ha advertit que ara "és moment de sumar esforços". "Davant del virus hem d'estar tan units com correspon la situació", ha subratllat, mentre ha assegurat que l'esmena dels seus socis de govern és un "detall" propi d'un executiu de coalició de colors diferents. El ministre ha confiat que els comptes tiraran endavant i ha encoratjat els grups de la cambra a fer-ho possible, tot demanant-los un "comportament patriòtic".

"L'objectiu fonamental és aprovar els pressupostos, que és allò que demanen els ciutadans i les empreses", ha insistit Planas, que ha recordat que encara queda "molt recorregut" de negociacions fins que els comptes se sotmetin a la votació final. A preguntes de la premsa en una visita a la seu de la DO Cava aquest dijous, el ministre ha defensat que els PGE presentats per Pedro Sánchez "estan ajustats a la situació sanitària i permeten complementar els fons de recuperació europea per maximitzar l'efecte sobre l'economia i el mercat de treball"."Aquest és l'aspecte fonamental", ha remarcat, tot assegurant que "la resta, són detalls relacionats amb el funcionament d'un govern de coalició de partits amb identitats distintes". En aquest sentit, ha demanat aparcar les divergències polítiques tant dins l'executiu com amb la resta de grups del Congrés per tal de prioritzar la sortida de la crisi de la covid-19. "Quan el virus truca a la porta d'una llar, no pregunta quin partit vota aquella família, sinó que simplement la danya", ha conclòs.

Anar al contingut