Plácido Domingo no actuarà a l'Òpera de Nova York, arran de les acusacions d'assetjament
Domingo, el 13 de juny del 2018, en una actuació a Moscou prèvia al Mundial de futbol (Reuters)

Plácido Domingo reapareix a Espanya després de les acusacions d'assetjament sexual

A diferència del que va passar als Estats Units, el Palau de les Arts de València no ha vetat el famós cantant d'òpera, que es declara "un galant dintre dels límits de la cavallerositat" en una entrevista

RedaccióActualitzat

Plácido Domingo puja per primera vegada a un escenari espanyol després de les acusacions d'assetjament sexual d'aquest estiu.

Ho farà al Palau de les Arts de València, on participarà en el "Nabucco". El tenor, que ja està assajant a la capital valenciana, s'ha defensat de les acusacions d'algunes de les seves companyes de professió en una entrevista que recullen El Confidencial i ABC.

Plácido Domingo ha assegurat que mai s'ha comportat de manera assetjadora i agressiva, com se l'acusa:

"Sempre he sigut galant dintre dels límits de la cavallerositat."

 

Plácido Domingo durant una actuació a Rússia

 

"Han estat els mesos més difícils de la meva vida"

Aquest estiu es van fer públics els testimonis de gairebé una vintena de cantants que acusaven el famós tenor d'assetjador sexual. Els fets haurien ocorregut durant els anys 80.

Després de les acusacions, Domingo va veure suspeses diverses actuacions als Estats Units i va dimitir com a director general de l'Òpera de Los Angeles. Segons reconeix, va deixar el càrrec per desviar l'atenció mediàtica i protegir la institució.

A Europa, però, la situació és diferent. El cantant ha seguit mantenint els seus compromisos professionals i no ha deixat d'oferir concerts. Com a Salzburg, un dels primers festivals que va confirmar la seva assistència després de les acusacions, i on el públic el va ovacionar.

Domingo confessa que aquests últims mesos han estat els més difícils de la seva vida, però que ara està més tranquil i més unit a la seva família, que li ha donat tot el seu suport.

Al tenor espanyol li han suspès algunes actuacions als EUA després de les acusacions (EFE)


El Palau de les Arts de València ha dit que respecta la presumpció d'innocència i que no ha rebut denúncies de cap dels seus treballadors. És per això que manté Plácido Domingo com a protagonista de la famosa òpera de Verdi "Nabucco", que es presenta dilluns amb les entrades ja exhaurides.

El cantant d'òpera manté la seva agenda professional, i després de València marxarà a Milà, on celebrarà el cinquantenari del seu pas per la Scala. A Espanya tornarà per actuar al Teatro Real de Madrid. A més a més, avança que no té pensat retirar-se i recorda que té compromisos signats fins a l'any 2021, quan farà 80 anys.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Música
Anar al contingut