Plácido Domingo dimiteix com a director de l'Òpera de Los Angeles
El tenor espanyol ha estat acusat d'assetjament sexual per diverses companyes (EFE)
Los Angeles

Plácido Domingo dimiteix com a director de l'Òpera de Los Angeles

La institució, que el tenor espanyol dirigia des de 2003 i amb la qual estava vinculat des de feia tres dècades, ja havia obert una investigació arran de les acusacions d'assetjament sexual

RedaccióActualitzat

Plácido Domingo dimiteix com a director general de l'Òpera de Los Angeles. Després de les diverses acusacions d'assetjament sexual que ha rebut el tenor espanyol, ha anunciat que plega d'aquest càrrec per no perjudicar l'entitat. Assegura que ell continuarà treballant per netejar el seu nom.

Ho ha anunciat en un comunicat:

"Mentre continuo la feina per netejar el meu nom, he decidit que és en el millor interès de LA Opera que dimiteixi com a director general i que deixi les meves actuacions futures."

L'Òpera de Los Angeles ja havia obert una investigació arran de les acusacions contra el tenor. Plácido Domingo, de 78 anys, ha estat vinculat a aquesta institució durant tres dècades i la dirigia des del 2003.

 



Més cancel·lacions als EUA

El tenor també va cancel·lar la setmana passada la seva actuació al Metropolitan de Nova York en l'òpera "Macbeth", de Verdi, només un dia abans de la seva estrena. Als Estats Units, s'han cancel·lat diverses actuacions del tenor, des que es van saber les acusacions. Les primeres a fer-ho van ser l'Orquestra de Filadèlfia i l'Òpera de San Francisco, poc després de fer-se públics els primers testimonis. També ho va fer, unes setmanes més tard, l'Òpera de Dallas.  

A Europa, en canvi, no ha estat així i fins i tot ha estat ovacionat i aplaudit en diverses interpretacions per reforçar la confiança en el tenor, com a Salzburg.


Les primeres acusacions, a l'agost

Les primeres acusacions d'assetjament sexual contra Plácido Domingo les va fer públiques, aquest agost, l'agència Associated Press, recollint el testimoni de nou dones, vuit cantants i una ballarina, que denunciaven fets ocorreguts els anys vuitanta.

La majoria explicaven que havien rebut pressions per tenir relacions sexuals a canvi de feina o que n'havien perdut per no cedir a les pretensions del tenor. Algunes també explicaven que el tenor els havia ficat la mà sota la faldilla o els havia fet petons per força.

El tenor va emetre llavors un comunicat en què assegurava que les acusacions eren "preocupants" i "imprecises", i deia: "Reconec que els barems pels quals avui ens mesurem, i hem de mesurar-nos, són molt diferents de com eren en el passat. He estat beneït i privilegiat d'haver tingut una carrera de més de 50 anys i em cenyiré sempre als més alts estàndards."

 


El mes de setembre es van saber més acusacions, d'onze dones més, professionals de la música que van coincidir amb Domingo en algun moment de la seva carrera.


Les pròximes actuacions, a Europa

Si la dimissió de Plácido Domingo tanca la seva carrera als Estats Units, a Europa el tenor encara manté la seva agenda. La seva pròxima actuació està prevista a Zurich, a Suïssa, el 13 d'octubre, amb l'òpera "Nabucco", de Verdi. Les entrades estan exhaurides.

També té quatre actuacions de "Nabucco" a principis de desembre al Palau de les Arts de València i el maig de 2020 està previst que interpreti "La Traviata" al Teatro Real de Madrid.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
Anar al contingut