Plácido Domingo cancel·la actuacions a Madrid després d'assumir l'assetjament sexual

Una soprano d'Uruguai ha explicat públicament que Domingo la va assetjar i ho fa després que el tenor demanés perdó

Ares Riu MadridActualitzat

El tenor Plácido Domingo ha decidit cancel·lar les seves pròximes representacions de "La Traviata" al Teatre Reial de Madrid després de fer-se púbic l'informe del sindicat de professionals de l'òpera dels Estats Units, que conclou que el tenor va assetjar sexualment 27 dones i va exercir abús de poder durant almenys dues dècades.

L'organització del XXXII Festival Internacional de Música i Dansa "Ciutat d'Úbeda" ha decidit finalment cancel·lar el concert inaugural que era previst per al 3 de maig.

I, el Palau de les Arts de València ha decidit que retira el seu nom del centre de perfeccionament de cant.

Tot això ha passat després que el Teatre de La Zarzuela de Madrid fos la primera institució espanyola en cancel·lar actuacions de Domingo. En concret, dues que havia de fer al maig.

José Manuel Rodríguez Uribes, ministre de Cultura i Esport, ha explicat els motius de deixar fora al tenor de les representacions que tenia programdes a la Zarzuela.

"Fins ara, era diferent perquè hi havia una presumpció d'innocència, però en el moment que ell diu que efectivament va passar el que va passar i és una situació amb fets greus que afecten nombroses dones, hem decidit que no procedia seguir amb la seva presència, i li hem comunicat".

 

Plàcido Domingo en una actuació 

 

Matisacions de Domingo sobre la seva confessió

Després de què el tenor Plácido Domigo demanés perdó a les dones que el van acusar d'assetjament sexual i assegurés que acceptava "tota la responsabilitat" en aquestes actuacions, ara en un comunicat diu que vol oferir una "declaracio addicional" a la que va fer.

"Per a corregir la falsa impressió generada per la meva disculpa en alguns dels articles que van informar sobre la investigació del sindicat d'artistes musicals dels Estats Units AGMA."

En el text, Domingo puntualitza que la seva disculpa va ser "sincera" i de tot "cor", davant la possibilitat que pogués haver ferit a algú per "qualsevol cosa" que hagi dit o fet.

"Com ho he manifestat diverses vegades, mai ha estat la meva intenció danyar o ofendre a ningú"

Però afirma que, malgrat això, diu que negarà haver-se comportat agressivament i que mai ha fet res per a obstruir o perjudicar la carrera de ningú.

"Sé el que no he fet i ho negaré novament. Mai m'he comportat agressivament i mai he fet res per obstruir o perjudicar la carrera de nningú."

 

Una soprano uruguaiana confessa assetjament sexual del tenor

La soprano uruguaiana Luz del Alba Rubio ha acusat públicament per primera vegada el tenor espanyol després del comunicat de dimarts de Plácido Domingo.

Rubio, que ha donat les declaracions a Associated Press, ha explicat que ella tenia 20 anys quan estava cantant a Roma al 1999 i el tenor la va veure i li va demanar que anés a l'Òpera Nacional de Washington, on l'espanyol era en aquell temps director artístic.

Quan ella era treballant, als Estats Units, explica que Domingo va començar a trucar-la constantment, sovint a altes hores de la nit, i es mostrava «incòmodament afectuós», fent-li petons a prop de la boca i tocant-la.

Quan ella el va rebutjar, assegura, mai va ser contractada pel liceu de Washington i papers que li havia promès mai es van materialitzar.

La soprano que també a parlat al mitjà del seu país FM Gente, ha afirmat que hi va haver "molts moments" d'assetjament.

"Era malaltís i Domingo va arribar a assetjar cinc dones del mateix equip."

La soprano ha explicat que ella és una de les dones que ha col·laborat en la investigació llançada pel sindicat i que s'ha animat a identificar-se públicament després de la disculpa de Domingo.

 

 

ARXIVAT A:
MúsicaAssetjament sexual
Anar al contingut