Plácido Domingo admet "tota la responsabilitat" de les acusacions d'assetjament sexual

La investigació del Gremi d'Artistes Musicals dels EUA revela que 27 dones van patir assetjament i abusos de poder per part del tenor

Actualitzat

El tenor Plácido Domigo ha demanat perdó a les dones que el van acusar d'assetjament sexual i ha assegurat que accepta "tota la responsabilitat" en aquestes actuacions, per les quals ha estat denunciat els últims mesos.

El cantant ho ha fet després que, aquest dimarts, es conegués el resultat de la investigació feta pel Gremi d'Artistes Musicals dels EUA (AGMA, segons les sigles en anglès), que revela que 27 persones van patir assetjament sexual i abusos de poder per part de Domingo, al llarg de dues dècades, segons publica l'agència Associated Press.

 

"Una investigació sobre el cantant Plácido Domingo del sindicat dels Estats Units que representa intèrprets d'òpera revela que 27 persones han afirmat que van ser assetjades sexualment o víctimes d'un comportament inadequat per part d'ell. Les revelacions han portat al llegendari tenor a dir: 'Em sap molt greu.'"



Admet el dolor causat

Domingo ha emès un comunicat a través de l'agència Europa Press en el qual admet el dolor causat a les dones que, entre l'agost i el setembre del 2019, el van denunciar i mostra el seu respecte envers les companyes de professió.

"Ara entenc que algunes d'aquestes dones poguessin tenir por d'expressar-se amb franquesa, perquè els preocupava que les seves carreres es veiessin afectades."

"He tingut temps, durant els últims mesos, per reflexionar sobre les acusacions. He crescut amb aquesta experiència i, encara que no va ser la meva intenció, mai ningú s'hauria de sentir d'aquesta manera."

El tenor assegura que està "compromès" a escometre un "canvi positiu" en l'àmbit de l'òpera, perquè "ningú hagi de passar pel mateix."

"El meu fervent desig és que resulti un espai més segur per treballar i espero que el meu exemple empenyi d'altres a seguir les meves passes."

 

 

Degoteig d'acusacions

Les primeres denúncies van sortir a la llum l'agost passat, quan vuit cantants i una ballarina van denunciar que Domingo les va assetjar sexualment als anys 80. Al cap d'unes setmanes, 11 dones més s'afegien a les acusacions d'abús sexual i comportament indegut contra el tenor.

En un primer moment, Domingo va negar les acusacions, tot assegurant que totes les seves "interaccions i relacions van ser sempre acceptades i consentides" i que en cap moment va abusar de la seva posició directiva a les òperes de Washington i de Los Angeles.

Moltes de les dones que el van denunciar explicaven que havien rebut pressions per tenir relacions sexuals a canvi de feina o que n'havien perdut per no cedir a les pretensions del tenor.

Cancel·lacions i dimissió

Arran de les denúncies Domingo va veure com es cancel·laven moltes de les seves actuacions, sobretot als Estats Units. Tot i que a Salzburg va ser ovaciont i va rebre el suport de diverses cantants com Ainhoa Arteta, finalment el tenor va dimitir com a director general de l'òpera de Los Ángeles, entitat a la que ha estat vinculat a aquesta institució durant tres dècades i la dirigia des del 2003.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut