Places d'aparcament reservades per a dones, a judici a Alemanya
Places d'aparcament reservades per a dones
Alemanya

Places d'aparcament reservades per a dones, a judici a Alemanya

Un infermer alemany va denunciar la seva clínica per reservar places de pàrquing lluminoses i visibles dirigides a dones

Actualitzat

Reservar llocs d'aparcament per a les dones és un manera de lluitar contra les agressions sexuals o un acte discriminatori? A Alemanya, aquesta qüestió ha arribat fins als tribunals. A la ciutat d'Eichstätt, a Baviera, un jove va interposar una denúncia després de detectar que un aparcament públic havia reservat diverses places per a dones.

La decisió de reservar llocs del pàrquing a dones va sorgir després que es produís una violació prop d'aquella zona, l'any 2016. Els espais reservats eren més il·luminats i menys apartats, perquè les dones aparquessin en zones més visibles.

El denunciant, un infermer, considerava que l'existència d'aquestes places a la clínica on treballa era discriminatòria per als dos sexes i també una vulneració de la llibertat per reservar una plaça d'aparcament.

A més, també al·legava que la mesura situava la dona com un sexe dèbil.


Acord per canviar la senyalització

El Tribunal Administratiu de Munic ha decidit que aparcar en una zona "reservada per dones" no comportarà una multa ni la retirada del vehicle ni cap altra conseqüència per als homes. El tribunal ha declarat que la ciutat canviarà la senyalització actual per aclarir "que es tracta d'una recomanació o petició per deixar aparcar les dones".

Els espais reservats per a dones, el 14% del total, suposaven 420 places on ara també podran aparcar els homes.

El jutge que presideix el cas ha destacat que "tot i que la protecció de les dones pugui considerar-se una raó lògica per un tracte diferencial", la senyalització és il·legal, ja que qualsevol indicador en el trànsit públic ha d'estar recollit dins el codi de circulació. Per tant, el senyal podia suposar una confusió per als ciutadans.

 

Diverses places de pàrquing reservades per a dones (Eigenes Werk/ Wikipedia)

 

Una mesura "no discriminatòria"

Per altra banda, el representant de la ciutat d'Eichstät, Hans Bittl, es mostra optimista perquè aquestes places d'aparcament per a les dones han tingut una acollida "positiva sense excepcions, tant entre els homes com entre les dones."

L'Oficina Federal Antidiscriminació, l'encarregada de realitzar lleis a favor de la igualtat, no creu que la mesura suposi una discriminació per cap sexe ni tampoc vulnera els principis de tracte igualitari.

D'altra banda, exposa que un tracte diferencial es pot permetre en casos concrets, com, per exemple, en el fet que les dones poden patir més agressions sexuals respecte als homes.

ARXIVAT A:
Agressió sexualMasclisme
Anar al contingut