Funcionaris treballant
Funcionaris treballant
Barcelona

El govern estudia premiar els treballadors públics més productius

L'executiu introdueix en tres organismes públics la prova que vol ampliar a la resta de l'administració i que preveu complements de productivitat, però no retallades de sou

RedaccióActualitzat

La Generalitat vol introduir criteris de productivitat als funcionaris i, al mateix temps, implicar més els treballadors. Partint de la premissa a més motivació, millor servei, el govern ha aprovat un pla pilot per incentivar els treballadors públics, inclosos els alts càrrecs. La idea és implantar una nova manera de treballar i avaluar la feina: per objectius, rendiment i competències. I en funció dels resultats individuals premiar l'empleat, al cap de l'any, amb complements de productivitat.

Poden ser complements econòmics o no. Per exemple, per un interí poden ser mèrits per a futures convocatòries o accés a cursos exclusius de formació. Aquest és un tema que es definirà més endavant i que s'ha de negociar amb els sindicats.

En qualsevol cas, la secretària de funció pública, Meritxell Masó, ha deixat clar que el sou no es tocarà a ningú.

"Els sindicats no hi haurien d'estar en desacord perquè la voluntat dels sindicats, o de qualsevol, és un millor servei públic.  Això no comportarà en cap cas una reducció de sou. Al revés, el que comportarà és que hi hagi un complement, a més a més, de productivitat; com tenir un sou base i una part per objectius".

La prova pilot es farà en tres organismes

La prova pilot s'aplicarà la segona meitat de l'any a 3 entitats vinculades amb la Generalitat: el Museu Nacional d'Art de Catalunya, l'Escola de l'Administració Pública i la Intervenció General.

Durarà mig any i es volen avaluar els treballadors públics tant per objectius com per competències personals. Els objectius es pactaran entre els empleats i el seu cap, s'avaluaran -sobretot els caps i a través d'una comissió d'avaluació i de seguiment- i se'ls posarà una nota.

Dades confidencials

En qualsevol cas, la portaveu Neus Munté ha assegurat després del consell executiu que es tracta d'"un marc normatiu d'avaluació dels empleats en fase experimental". Munté també ha avançat que els resultats de la prova pilot no tindran conseqüències i que les dades seran confidencials.

Si al final la retribució per incentius s'acaba aplicant a tota l'administració, afectarà 200.000 treballadors.

Fonts de Comissions Obreres, el sindicat majoritari de la funció pública, veuen bé que es recuperi el complement de productivitat que ja existia i que fa temps que reclamen. I recorden que s'haurà de pactar perquè hi ha sectors més flexibles que d'altres.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut