Barcelona

Pizarro defensa que es publiquin les balances fiscals

Manuel Pizarro, el número 2 de Rajoy a la llista del PP per Madrid, ha assegurat davant l'empresariat català que estaria encantat que es publiquessin "totes" les balances fiscals. Hores abans, en declaracions a "Els matins" de TV3, l'expresident d'Endesa ha dit que Catalunya és la seva "segona pàtria". Pizarro també ha aprofitat per criticar la proposta de Zapatero de retornar 400 euros als contribuents en un context econòmic gens favorable i ha exigit al govern espanyol una política d'actuacions davant la crisi borsària de la setmana passada.

Actualitzat
L'expresident d'Endesa i número 2 a la llista del PP per Madrid a les pròximes eleccions generals s'ha reunit aquest dimecres amb un grup d'empresaris catalans. Manuel Pizarro ha assegurat que ell era "un dels seus", perquè també havia tingut una pime, i s'ha mostrat partidari que es publiquin les balances fiscals perquè hi hagi "transparència" en els fluxos econòmics entre les autonomies. El candidat del PP ha dit, però, que s'han de publicar "totes" les balances "fins al final", perquè creu que "hem de saber molt bé on són els comptes de tots: que surti tot". En aquesta mateixa trobada amb la patronal Pimec, Pizarro ha acusat el govern català -encara que sense citar-lo- d'"ennuegar-se de competències" que després no sap exercir.

Hores abans, Pizarro ha passat pel programa "Els matins" de TV3, on ha criticat l'alt nivell d'endeutament de les famílies i la falta de política en aquest sentit del govern espanyol, que, segons ell, no ha estat prou previsor.

Pizarro ha reiterat que els diners on estan més bé és a les butxaques dels contribuents, "i això ho saben molt bé els catalans", i que significa que s'ha d'atendre la societat del benestar, però considera poc favorable i oportuna la proposta de Zapatero de tornar 400 euros als ciutadans. Per l'expresident d'Endesa, la solució és ajudar les persones que no poden pagar la hipoteca. Sobre la crisi borsària recent de la setmana passada, el número 2 de Rajoy considera que no es pot fer veure que no passa res i ha reclamat del govern de Zapatero una política sobre aquesta qüestió.

Pel que fa a la seva gestió a Endesa i la seva relació amb Catalunya, Pizarro ha defensat la situació en què va deixar la companyia elèctrica, que, segons ell, estava molt mal gestionada quan hi va arribar i ha defensat que s'hi ha invertit molt. Pizarro ha afirmat que Catalunya per ell "és la meva segona pàtria" i, sobre la mala premsa que té a Catalunya en relació amb l'opa de Gas Natural, s'ha remès als fets i ha negat que fos una opa política. L'expresident d'Endesa ha reiterat que va fer el millor per la companyia, "les qüestions econòmiques són prou complicades perquè no hi enredem la política", ha afirmat.

"Vaig molt tranquil per la vida", ha conclòs Pizarro per defensar-se de les acusacions respecte a l'opa d'Endesa. El número 2 del PP ha afegit que ha treballat molt a la vida i que aquesta li ha donat molt més del que ell es pensava. "Sóc un home afortunat", ha conclòs.

Pizarro, a la pregunta de per què s'ha posat en política en aquest punt de la seva vida, ha respost que "en algun moment s'ha de fer país", i ha reconegut que és una decisió que potser molts no entendran pel fet que a l'empresa privada les coses li han anat molt bé.
Anar al contingut