Un professional sanitari recull una mostra per fer un test de coronavirus a l'Hospital Clínic
Un professional sanitari recull una mostra per fer un test de coronavirus a l'Hospital Clínic (ACN / Hospital Clínic)

Pitjor dia del coronavirus a Catalunya, amb 262 morts i més de 2.600 positius

En total, des de l'inici del brot, a Catalunya s'han registrat 18.773 positius de coronavirus i han mort 1.672 persones

Actualitzat

Dia amb les pitjors dades de coronavirus a Catalunya. En les últimes 24 hores, 262 persones han mort a causa de la Covid-19 a Catalunya i s'han confirmat 2.616 casos nous, segons les dades que ha fet públic el departament de Salut.

En total, des de l'inici del brot, a Catalunya s'han registrat 18.773 positius de coronavirus i han mort 1.672 persones.

Del total de casos de coronavirus, hi ha 1.652 pacients en estat greu.

Dels contagiats, 3.007 són professionals sanitaris.

 

El nombre d'altes hospitalàries també continua augmentant i ja se n'han comptabilitzat 4.996.

Aquestes xifres representen un augment respecte a les del dia anterior. Després de tres dies consecutius a la baixa, aquest diumenge a Catalunya van augmentar tant les morts com els contagis: hi va haver 184 defuncions i 1.131 positius.

Prop de 350.000 persones ja haurien passat el coronavirus, sense saber-ho, segons ha apuntat l'epidemiòleg Oriol Mitjà en una entrevista a Catalunya Ràdio. Mitjà calcula que a Catalunya només s'han registrat un 4% dels casos reals de Covid-19.

 

Cinc morts a Igualada

Pel que fa a la Conca d'Òdena, on hi ha el brot més important de coronavirus a Catalunya, s'hi han registrat fins ara 67 morts, cinc més que aquest diumenge, i 586 casos, 26 més que el dia anterior.

Dels positius per SARS-Cov-2 a Igualada, 152 corresponen a professionals sanitaris.

A la capital de l'Anoia s'ha donat l'alta a 181 persones diagnosticades amb la Covid-19.

 

Un professional sanitari es protegeix abans d'entrar a una habitació on hi ha un pacient de coronavirus
Un professional sanitari es protegeix abans d'entrar a una habitació on hi ha un pacient de coronavirus (ACN / Hospital Clínic)

 

Disminució del ritme de contagis a l'estat

Al conjunt de l'estat, en les últimes 24 hores hi ha hagut 812 defuncions i 6.398 contagis més de coronavirus, unes xifres que el govern espanyol creu que indiquen una disminució del ritme de contagis.

La directora adjunta del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra, ha assenyalat que, des de fa cinc dies, s'observa una tendència de descens de nous casos. Sierra ha comparegut a la roda de premsa diària del comitè tècnic per la baixa de Fernando Simón, que ha donat positiu en el test de coronavirus.

 

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha apuntat aquest migdia que si Espanya no ha arribat al pic de contagis, s'hi troba "molt a prop".

En el conjunt de l'estat, la Comunitat de Madrid i Catalunya són els punts més crítics. Sierra ha explicat que són les dues regions on la capacitat de les UCI està "al límit o a punt d'assolir-lo".

És per això que el govern espanyol estudia la possibilitat de traslladar pacients entre autonomies, amb l'objectiu d'intentar evitar el col·lapse dels hospitals.

 

Primer dia amb confinament total

Aquest dilluns ha entrat en vigor l'enduriment del confinament que va anunciar dissabte el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Amb aquest confinament molt més intens, els treballadors de sectors essencials tindran el dret de reclamar a l'empresa una "declaració de responsabilitat" que els acrediti com a personal no inclòs en el permís retribuïble decretat pel govern espanyol. Aquest document facilitarà la mobilitat d'aquests treballadors, segons ha explicat el ministre de Transports, José Luis Ábalos.

A Catalunya, la Generalitat ha creat un certificat que acredita l'activitat de les empreses que fan serveis essencials i els seus treballadors.

 

El confinament més estricte ha fet baixar un 40% el trànsit respecte a dilluns passat, quan ja hi havia l'estat d'alarma en vigor. A l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la quantitat de vehicles s'ha reduït un 75% respecte a un dilluns feiner normal.

En canvi, s'ha disparat l'ús de les plataformes en streaming i l'ús de WhatsApp ha crescut un 76%.

 

Mentre s'allarga el confinament, el Departament d'Educació admet que l'inici del tercer trimestre s'haurà de fer, "amb tota probabilitat", encara amb alumnes i professors confinats a casa.

Sense data de retorn a les escoles, la conselleria apunta que la docència durant les primeres setmanes del tercer trimestre serà "virtual" a la força. A més, demana que els professors tinguin en compte "les limitacions de cada alumne" a l'hora d'avaluar-lo.

Pel que fa al segon trimestre, les avaluacions només tindran en compte els resultats dels alumnes fins el 12 de març, l'últim dia amb els centres educatius oberts.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut