El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, intervenint en un esmorzar organitzat per Nueva Economia Fòrum el 2 de desembre del…
El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, intervenint en un esmorzar organitzat per Nueva Economia Fòrum el 2 de desembre del 2016 (horitzontal)

Pisarello treballarà el 6 de desembre com ho fa els caps de setmana però insisteix que serà festiu a l'Ajuntament

Actualitzat

ACN Barcelona.-El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha explicat aquest divendres que ell treballarà el dia 6 de desembre com ho fa els caps de setmana, però ha insistit que aquesta jornada serà festiva i l'Ajuntament no obrirà. "Jo com a Gerardo Pisarello treballaré i els regidors que ho vulguin fer ho podran fer amb tota normalitat, però és un dia festiu i els treballadors municipals no hi han d'anar", ha indicat en un esmorzar organitzat per Nueva Economía Fórum. Pisarello sí que ha reconegut que veu "poques raons" per celebrar la Constitució, ja que el text s'ha convertit en una "ombra del que era" per l'acció del govern espanyol, especialment del PP.

Com a professor de Dret Constitucional, Pisarello ha lamentat que el text s'hagi "desvirtuat i buidat tant de contingut", i ha instat el govern espanyol a fer una "reflexió autocrítica molt severa". De fet, ha trobat "força hipòcrita" que des del PP es demani celebrar el dia de la Constitució quan és el principal responsable d'aquesta situació. En concret, ha criticat que el TC s'hagi convertit en una "eina partidista adreçada a bloquejar el principi democràtic i a castigar l'adversari polític", i ha demanat obrir un debat constituent per elaborar un text que estigui "viu de veritat".

Anar al contingut