Gerardo Pisarello
Gerardo Pisarello

Pisarello titlla Vox de "preconstitucional" després que li dediquessin un tuit xenòfob

Representants d'un ampli espectre de la política catalana li han mostrat el seu suport

RedaccióActualitzat

El migdia de dissabte, una piulada del compte de Twitter de Vox desencadenava la polèmica. El partit liderat per Santiago Abascal difonia una captura de pantalla d'una altra piulada del secretari primer de la mesa del Congrés Gerardo Pisarello, en què criticava la trucada del rei Felip VI al president del Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes.

"Quan un estranger que taca la bandera i dona suport a un cop separatista s'asseu a la mesa del Congrés, el més lògic és que taqui la mesa i ataqui el rei que es va enfrontar al cop. Tot lògic, excepte que no l'haguem retornat a l'Argentina d'una puntada de peu al cul", deien els d'Abascal.

El missatge contra Pisarello va produir una onada de solidaritat en bona part de l'espectre polític català: li van mostrar el seu suport des de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la diputada al Congrés per JxCat Laura Borràs, passant pel vicepresident del govern, Pere Aragonès.

 

 


El mateix Pisarello respondria recordant que és fill d'un jurista assassinat pel seu compromís contra la dictadura de Jorge Rafael Videla a l'Argentina.


"No m'agradaria victimitzar-me, però tampoc banalitzar la situació", ha declarat Gerardo Pisarello a "El suplement", de Catalunya Ràdio, sobre l'atac de Vox. En aquesta mateixa entrevista, Pisarello també ha titllat aquest partit de "preconstitucional" i ha assegurat que trucades com la que va tenir el rei amb Carlos Lesmes fan que la corona "es desligitimi a si mateixa".

La trucada de la discòrdia

Divendres es va dur a terme a Barcelona la tradicional entrega de despatxos a l'última promoció de jutges, un acte que en dues dècades, sense excepcions, ha estat presidit pel rei.

En el discurs final, Lesmes, president del Tribunal Suprem i del CGPJ, va manifestar sentir una "enorme tristesa" per l'absència de Felip VI.

L'acte va acabar amb un crit de "visca el rei" per part dels assistents, que iniciaria el vocal de l'òrgan de govern dels jutges espanyols José Antonio Ballester. Alguns mitjans asseguren que el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, hauria afirmat que els que es van afegir a la cridòria s'havien "passat tres muntanyes".

En acabar l'acte, el monarca va trucar a Lesmes. Diversos membres del govern espanyol, entre els quals Pisarello, han considerat aquesta trucada una deslleialtat cap a l'executiu de Pedro Sánchez.

ARXIVAT A:
Extrema dreta
Anar al contingut