Barcelona

Les lectures polítiques de Barcelona com a seu de l'Agència Europea de Medicaments

El primer tinent d'alcalde de Barcelona diu que si, finalment, no surt elegida la candidatura catalana, "Barcelona no deixarà de ser 'hub' científic i farmacèutic"

RedaccióActualitzat

Quan queden poques hores per a l'elecció de la seu de l'Agència Europea de Medicaments, la decisió ha continuat centrant el debat polític. El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, confia que Barcelona acollirà la nova seu de l'Agència Europea de Medicaments. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", ha assegurat que tècnicament és la millor opció i que s'ha fet una feina molt bona entre totes les administracions. Tot i això, Pisarello reconeix que l'última decisió la tenen els estats i l'actual situació política catalana pot condicionar-la.

"S'ha intentat aïllar la batalla per la candidatura del clima polític general. En una qüestió com aquesta quan veus tècnicament les condicions que hi ha... Barcelona és una potència en indústria farmacèutica, material d'innovació, de ciència."

Pisarello assegura que s'ha fet una bona feina i lamenta les "lectures políticament interessades".

"Es faran lectures políticament interessades, però més enllà del que ha passat s'ha de reconèixer que les administracions han treballat de forma conjunta. S'ha intentat aïllar la candidatura del clima polític."

Pisarello creu que si finalment no surt elegida Barcelona, la capital catalana continuarà sent un referent en matèria farmacèutica.

"Si les coses surten bé serà una excel·lent notícia per a la ciutat perquè està preparada per fer-ho i, si no, Barcelona no deixarà de ser el 'hub' científic i farmacèutic que és perquè portem molts anys treballant en aquesta línia".

 

El regidor del PSC de l'Ajuntament Jaume Collboni, tot i no estar actualment al govern municipal, s'ha desplaçat amb Pisarello a Brussel·les, ja que va formar part de l'equip impulsor de la candidatura de Barcelona.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha defensat el potencial de Barcelona per acollir l'Agència.

 

El conseller Toni Comín, cessat pel govern espanyol, ha assegurat des de Brussel·les que Barcelona és la millor candidata per acollir l'Agència i feia una crida perquè "no es deixi perdre aquesta oportunitat i recollir el fruit del nostre compromís i del nostre esforç".

 

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha assegurat des de Brussel·les que el govern espanyol té "la consciència molt tranquil·la" per la feina feta de defensar la candidatura de Barcelona a acollir l'Agència Europea de Medicaments i ha avisat que "potser d'altres no la poden tenir tant". En la mateixa línia, Montserrat ha acusat els independentistes de no creure "en un projecte comú amb Espanya i Europa" i ha recordat que l'EMA és "una agència europea".

"Nosaltres no hem abandonat els catalans a la sort de l'independentisme."

La ministra ha admès també que "en les últimes setmanes i mesos" la candidatura de Barcelona ha trobat "pedres, obstacles en el camí". "No ens ho han posat fàcil", ha dit, assegurant que l'aplicació de l'article 155 ha "tornat la normalitat, la legalitat i l'estabilitat a Catalunya".

Abans, Montserrat ha defensat en un tuit la ciutat de Barcelona com la candidatura "millor preparada".

 

El líder del PPC, per la seva banda, ha dit que "desitja que la crisi política provocada per l'independentisme no espanti aquesta importantíssima inversió".

La capital catalana competeix amb 17 ciutats europees per acollir l'Agència Europea de Medicaments. Les candidatures més fortes són Bratislava, Amsterdam i Milà.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut