El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, en una conferència al Col·legi d'Economistes el 22 de juny del 2017 (horitzontal)
El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, en una conferència al Col·legi d'Economistes el 22 de juny del 2017 (horitzontal)

Pisarello estén la mà al món de l'empresa per construir la Barcelona del 2025

Actualitzat

ACN Barcelona.-El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha estès la mà la mà al món de l'empresa per construir la Barcelona del 2025. Pisarello ha pronunciat una conferència al Col·legi d'Economistes on ha dibuixat el model econòmic d BComú per als propers anys. L'alcalde accidental ha apostat per convertir Barcelona en una ciutat digital, que fomenti l'economia verda i tecnològica, impulsar un "nou projecte de reforma urbana que pugui revisar i reequilibrar determinades coses i limitar alguns abusos". En aquest sentit, ha anunciat una inversió de 50 MEUR fins el 2019 per fomentar l'economia innovadora. Per portar aquest projecte a terme, ha demanat la col·laboració del món empresarial, del de la recerca i de tots els actors econòmics de la ciutat. "Nosaltres dèiem en campanya que 'sí que es pot', doncs avui, davant del món de l'acadèmia, de la recerca i de les empreses jo vull dir: efectivament sí que es pot, sempre que vosaltres també hi sigueu", ha exclamat.

Sota el títol 'Estratègia 2025. Fem Barcelona, guanyem el futur', Pisarello ha presentat el projecte econòmic del seu partit en el que queda de mandat i més enllà. Primer ha fet balanç de la feina feta, i ha constatat les bones dades econòmiques que està registrant la ciutat en matèria d'ocupació, d'exportacions i d'inversions estrangeres. "Això no passa malgrat el govern actual, passa també amb el govern actual i gràcies en part al govern actual", ha defensat. Ha argumentat que tot i que l'executiu és "jove" i no havia passat per les institucions, està demostrant que estan fent "els deures i que estan aprenent ràpidament". "El nou govern, tot i estar en minoria ha mostrat que era possible gestionar amb rigor, apostant per la gestió econòmica i per un model que sigui redistributiu", ha conclòs. Així doncs, ha defensat un model basat en l'economia circular, en l'economia verda i en la tecnologia i la innovació. En aquest punt, ha anunciat que fins el 2019 s'invertiran 50 milions en economia innovadora.Però al marge de la inversió municipal, també ha estès la mà a les grans empreses. Ha explicat que fa poc va visitar Seat i va constatar que calia que l'Ajuntament impliqués activament grans companyies com aquesta, en aquest cas per estudiar, per exemple, com fer una transició més ràpida cap al cotxe elèctric. "Hauríem de seure amb aquestes grans empreses perquè ens acompanyin en les línies estratègiques del futur. Volem i ho farem", ha assegurat.Pisarello ha defensat repensar el model de col·laboració públic-privada, incorporant també el món de la recerca, de l'acadèmia, i també l'economia social i comunitària. "Necessitem a tothom, a les pimes, a les grans empreses, a la comunitat científica, de la recerca, les universitats, per construir aquest gran projecte", ha insistit l'alcalde accidental, que ha garantit que des de l'Ajuntament seran "audaços i valents per impulsar determinades polítiques de canvi". Ara bé, ha advertit que el que fa la ciutat també depèn del que fa la Generalitat i el govern espanyol, i en aquest senti ha acusat l'executiu de Mariano Rajoy de ser un "enemic obert del municipalisme". Ha demanat que es compleixi la carta municipal i que s'inverteixi en infraestructures, i ha citat especialment la Sagrera i el corredor mediterrani.En aquest punt, ha anunciat que d'aquí poc l'alcaldessa, Ada Colau, es reunirà amb l'alcalde de València, Joan Ribó, precisament per reactivar l'eix Barcelona-València i pressionar per aconseguir infraestructures com el corredor.

Anar al contingut