Manresa

Pirelli deixarà de fabricar pneumàtics a la planta de Manresa

La direcció de Pirelli a Manresa ha comunicat a la plantilla que deixarà de fabricar pneumàtics a la capital del Bages. La decisió podria afectar més de 600 treballadors. La multinacional es planteja abandonar aquesta producció entre finals d'aquest any i principis del que ve, i canviar d'activitat. La UGT ja ha exigit que Pirelli recol·loqui tota la plantilla.

Actualitzat
Pirelli ha comunicat oficialment als representants sindicals que, a finals d'aquest any, deixarà de fabricar pneumàtics a la factoria de Manresa. Com a conseqüència d'aquesta decisió, l'empresa podria retallar l'actual plantilla, d'uns 380 treballadors. Pirelli estaria estudiant la possibilitat d'emplaçar nous projectes a Manresa que poguessin substituir l'activitat actual. Segons fonts sindicals, ja hauria mantingut converses amb la Generalitat per fabricar plaques fotovoltaiques i filtres de partícules per a cotxes. També hi ha la possibilitat que la planta de Manresa faci reciclatge de pneumàtics i que hi hagi un magatzem logístic per distribuir aquest producte al sud d'Europa i el nord d'Àfrica. Això permetria mantenir un centenar de llocs de treball.

La factoria de Pirelli de Manresa ja va tenir una reestructuració de plantilla l'any passat amb un expedient de regulació d'ocupació que va afectar uns 300 treballadors, després que l'empresa va renunciar a construir una nova fàbrica que substituís l'actual. Ara, en el cas que hi hagi treballadors que hagin de deixar la plantilla, hauran de rebre una indemnització amb les mateixes condicions, ja que, per obtenir el vistiplau dels sindicats a l'expedient de regulació d'ocupació anterior, l'empresa va haver d'acceptar que els treballadors acomiadats durant els sis anys posteriors rebrien el mateix tracte.

L'Ajuntament de Manresa, la Generalitat i fins i tot el govern espanyol fa diversos mesos que intenten que Pirelli mantingui la seva forta implantació a la localitat, ja que la comarca del Bages perdria una indústria que tradicionalment ha estat una de les seves primeres generadores d'ocupació.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut