Vigo

Pirates somalis segresten un pesquer d'armador gallec en aigües de l'Índic

Un vaixell pesquer, el "Shakoba", d'armador gallec i bandera keniana, ha estat segrestat per pirates somalis en aigües de l'Índic a prop de la costa de Somàlia. Fonts del Ministeri de Defensa han informat que almenys el capità del vaixell és gallec i que per ara no se sap la nacionalitat de la resta de la tripulació. La Confederació Espanyola de pesca ha explicat que el Shakoba feinejava a la costa oriental africana de manera il·legal. També ha indicat que els pirates haurien segrestat una segona embarcació que, juntament amb el "Shakoba", estarien remolcant cap a la capital de Somàlia, Mogadiscio.

Actualitzat
El palangrer "Shakoba" ha estat segrestat mentre feinejava en aigües de l'Índic, segons han informat fonts de la Confederació Espanyola de Pesca (Cepesca). Segons les mateixes fonts, aquesta embarcació podria tenir tripulació gallega a bord, a banda del capità, del qual ja se n'ha confirmat la nacionalitat.

Per la seva banda, fonts de Defensa han confirmat que només el patró és de Galícia i que la propietària del pesquer és una empresa keniana. Les fonts de Cepesca han aclarit que es desconeix quan es va produri exactament el segrest d'aquesta embarcació, que té bandera de Kènia, encara que han precisat que no és un tonyinaire i que es dedica a la pesca d'espècies com el peix espasa, el tauró i el marlí.

Les mateixes fonts han precisat que actualment el vaixell és de bandera keniana, encara que abans tenia cens espanyol.


Anar al contingut