Lamu
Judith Tebbutt va ser segrestada el setembre passat quan era en un centre turístic a l'illa de Lamu, a la costa keniana. (Foto: Reuters)
Somàlia

Pirates somalis alliberen l'ostatge britànica Judith Tebbutt, segrestada des de fa mig any a Kènia

El ministeri d'Afers Exteriors del Regne Unit ha confirmat que els pirates somalis han alliberat l'ostatge britànica Judith Tebbutt, que va ser segrestada l'11 de setembre de l'any passat a Kènia i retinguda posteriorment a Somàlia. Segons fonts somalis, Tebbutt ha estat traslladada a Nairobi després que la seva família ha pagat un rescat que s'ha llançat des de l'aire als segrestadors.

RedaccióActualitzat
Tebbutt, de 56 anys, va ser segrestada el setembre passat quan era en un centre turístic de luxe a l'illa de Lamu, a la costa keniana. En l'operació, els segrestadors van matar d'un tret el seu marit, de 58 anys, que se'ls hauria resistit, i van fugir en barca a la veïna Somàlia, on no hi ha un govern central des del 1991. Dos testimonis han explicat que han vist Tebbutt pujar a un avió en direcció a Nairobi.

Setmanes després, uns atacants van segrestar una ciutadana francesa que vivia a la zona i que va morir de mort natural a mans dels seus segrestadors al mes d'octubre. El 13 del mateix mes dues cooperants de Metges sense Fronteres, Blanca Thiebaut i Montserrat Serra, que treballaven als camps de refugiats de Dadaab, a Kènia, també van ser segrestades i traslladades en algun lloc desconegut de Somàlia.
Anar al contingut