Madrid

Piqué demana a Maragall que no es presenti a les pròximes eleccions i que els comicis siguin al més aviat possible

El president del Partit Popular a Catalunya, Josep Piqué, ha acusat el govern d'haver mostrat "el pitjor de la política" i ha demanat al president de la Generalitat que no es torni a presentar com a candidat a les pròximes eleccions. Piqué s'ha mostrat d'acord en el cessament d'ERC i la convocatòria d'eleccions anticipades, però creu que la convocatòria de referèndum s'hauria de deixar per després de les eleccions. Al mateix temps, Piqué ha demanat que els comicis no s'enderrereixin "més enllà de l'octubre" i ha pronosticat que la pressió social serà cada cop més gran per celebrar comicis "com més aviat millor".

Actualitzat

El líder del PP català ha demanat al president de la Generalitat, Pasqual Maragall, que doni un "missatge tranquil·litzador" a la societat catalana i que anunciï que no es torna a presentar a les pròximes eleccions. Segons Piqué, el govern ha mostrat "el pitjor de la política" i l'ha acusat de donar una "pèssima" imatge de la classe política catalana.

En una primera intervenció, Piqué ha afirmat que ha estat el projecte de l'Estatut el que ha "dinamitat" el govern i la continuïtat de la legislatura, i per això no considera correcte que abans de les eleccions anticipades es faci el referèndum. "Seria molt més raonable que fos el nou govern el que decideixi si es porta a terme el procés de referèndum o interpreta la voluntat dels ciutadans, gira full i reobre el procés.

Piqué ha expressat "el profund desengany i la profunda decepció en el si de la societat catalana pel que hem viscut els últims dos anys i mig".

El president del PPC ha tornat a comparèixer en una segona intervenció davant dels mitjans després de reunir-se amb Maragall i ha explicat que li ha demanat que no endarrereixin les eleccions més enllà de l'octubre. En aquest sentit, Piqué ha dit que cada cop es notarà més la pressió perquè els comicis catalans se celebrin "com més aviat millor". Amb tot, Piqué li ha promès a Maragall que "no posarà més traves de les necessàries" a la governabilitat de l'executiu català.

El popular ha afirmat de nou que el tripartit ha comportat "greus danys col·laterals" a Catalunya, especialment per al seu "prestigi", que ha quedat "molt perjudicat", i la seva classe política, "que està sota mínims", segons ha dit.

Piqué ha reiterat que les eleccions a Catalunya s'han de celebrar "com més aviat millor", ja que la "sensació d'interinitat de l'executiu és total", i ha reiterat la seva petició que Maragall no repeteixi com a candidat del PSC.

Rajoy aplaudeix l'anunci d'eleccions anticipades

D'altra banda el president del PP, Mariano Rajoy, ha aplaudit l'anunci d'eleccions anticipades a Catalunya pel president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i ha apostat perquè el Parlament que sorgeixi d'aquesta convocatòria, "que s'hauria de comportar de manera sensata i raonable, busqui el consens i un Estatut que sigui bo per a tothom". Rajoy ha argumentat que el govern català "està abrasat" i, a més, "no té autoritat moral per fer una proposta sobre regles del joc i normes de convivència als ciutadans de Catalunya". Per tant, ha considerat que la convocatòria de comicis és "el més sensat, raonable i equilibrat" que es pot fer ara i ho ha qualificat de "bona decisió".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut