El mur de Ca l'Amigó, on l'ASMDN ha pintat un grafiti

Pinten grafitis a Badalona per donar visibilitat a la salut mental

"Tots som marcians" és el lema utilitzat per donar a conèixer les malalties mentals

RedaccióActualitzat

L'Associació de Salut Mental Barcelonès Nord ha organitzat dues jornades a Badalona per lluitar contra els trastorns mentals.

Integrants de l'associació han pintat un grafiti al mur de Ca l'Amigó sota el lema "Tots som marcians". Ho han fet en un punt de la ciutat molt concorregut i creuen que ajudarà a donar més visibilitat als afectats per malalties mentals.

 

 

La intenció d'aquesta activitat és potenciar l'expressió artística i la capacitat de treball en equip.

 

"Tots som marcians"

Lucas Amat, organitzador del taller, ha explicat a TV3 la intenció de donar a conèixer aquestes malalties:

"El que volem ensenyar és que tothom és una mica marcià i, al final, no hi ha tanta diferència entre ells i la resta de persones."

 

Un fragment del grafiti pintat al mur de Ca l'Amigó de Badalona

 

Salut mental: la gran oblidada

El dia 10 d'octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental, organitzat per la Federació Mundial de la Salut Mental i l'Organització Mundial de la Salut, des de l'any 2002.

Aquest any el dia ha estat dedicat a la prevenció del suïcidi. Segons dades de l'OMS, cada 40 segons una persona decideix posar fi a la seva vida, i és per això que creuen que és molt important donar a conèixer els mecanismes de prevenció per poder actuar a temps.

La doctora Dévora Kestel, directora del Departament de Salut Mental i Abús de Substàncies de l'OMS, explica en aquest vídeo algunes de les mesures que es poden aplicar en la prevenció del suïcidi:

 

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut