El president de la Pimec, Josep González
El president de la Pimec, Josep González
Barcelona

Pimec i Cecot celebren que s'obri una porta al diàleg i demanen distensió

La patronal de la petita i la mitjana empresa i l'associació terrassenca envien un missatge de tranquil·litat al teixit empresarial català després del discurs de Puigdemont

RedaccióActualitzat

Pimec i Cecot donen un missatge de tranquil·litat a l'empresariat català després del discurs de Carles Puigdemont, en què va proposar  suspendre unes setmanes la declaració d'independència per dialogar. A través de comunicats, tant la patronal de la petita i la mitjana empresa com l'associació terrassenca veuen positiu que s'opti pel diàleg i demanen que hi hagi distensió.

En el seu escrit, Pimec "celebra que s'obri una nova porta al diàleg i demana a totes les parts implicades que contribueixin amb paraules i accions a rebaixar la tensió actual". També apel·la "a la unitat i la concòrdia de tots els empresaris, per sobre de qualsevol altra consideració". I els demana que "segueixin treballant més que mai per defensar els seus legítims interessos, contribuint al progrés econòmic i social".

Cecot es manifesta en una línia semblant. Considera que la proposta de mediació de Puigdemont pot ajudar a "fer baixar la tensió i a obrir un espai de serenor per al diàleg i l'establiment d'acords". L'entitat trasllada un missatge de tranquil·litat en el sector econòmic i confirma que el teixit empresarial que representa continuarà desenvolupant la seva activitat com fins ara, aprofitant el repunt de reactivació econòmica que una part de sectors ha estat experimentat en l'últim any.

Qui encara no s'ha manifestat és la patronal Foment del Treball. Abans de la intervenció de Puigdemont al Parlament, Foment va fer una reunió extraordinària per analitzar la situació política catalana i va parlar, en un to molt dur i contundent, del descrèdit que suposa per a les empreses el "camí incert" que s'està recorrent.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut