Barcelona

Pícnic per la República porta escombraries prop de la delegació del govern a Barcelona

2.700 persones, segons la Guàrdia Urbana, tiren les bosses d'escombraires al carrer Mallorca amb Bruc. La policia els ha impedit arribar a la delegació del govern

RedaccióActualitzat

Pícnic per la República ha convocat aquesta tarda a mobilitzar-se davant de la delegació del govern espanyol, a Barcelona. 2.700 persones s'hi ha desplaçat, segons la Guàrdia Urbana, per protestar contra la sentència del procés amb bosses d'escombraries plenes de paper arrugat.

 

 

Segons Pícnic per la República, "tots els pícnics generen deixalles, i quin millor lloc per deixar-les que a l'abocador de Mallorca amb Llúria".  I la gent ha anat arribant al carrer Mallorca carregada de bosses d'escombraries.

Els manifestants han deixat un corredor enmig de la protesta perquè la gent, a mesura que va arribant a la zona, pugui llançar la brossa dins del cordó policial, on ja s'apilen centenars de bosses.

Un fort dispositiu de seguretat impedeix l'accés a l'edifici de la representació de l'executiu espanyol i la multitud s'ha quedat a Mallorca amb Bruc.

Les bosses s'han anat amuntegant a mesura que arribava la gent. Els manifestants diuen que volen simbolitzar "l'abocador en què s'ha convertit l'Estat".

 

 

Alguna bossa s'ha encès, però els voluntaris s'han encarregat d'apagar-la.  L'ambient és tranquil i s'han sentit proclames de llibertat i crides contra els cossos de seguretat.

Pícnic per la República ha fet una crida a les xarxes socials perquè aquesta protesta es faci sense violència per demostrar que el poble català és pacífic

 

 

 

 

 

A dos quarts de 8 tothom ha encès les llanternes dels mòbils per enfocar cap a l'abocador creat pels manifestants. Després han cantat "Els segadors" i s'ha desconvocat l'acte.
       

 

 

 

Abans de sortir la sentència

Pícnic per la República és la plataforma que el diumenge abans de sortir la sentència va convocar una seguda a l'estació de Sants.

Després de ser desallotjats per la policia, van improvisar una manifestació en què van tallar la plaça Espanya i es van dirigir per la Gran Via fins al passeig de Gràcia.

 

Talls a la Diagonal, Via Laietana i la Meridiana

Després de la convocatòria de Pícnic per la República, els manifestants han ocupat la Diagonal i s'han dirigit cap a la cruïlla de Cinc d'Oros.

Des del passeig de Gràcia han marxat fins a plaça de Catalunya, ronda de Sant Pere i plaça Urquinaona. Des d'aquí han baixat per la Via Laietana fins a la prefectura de la Policia Nacional on han fet una seguda

Amb el pas de les hores, els congregats s'han anat escampant progressivament i poc després de les 23.00 amb prou feines hi quedava un centenar de persones a la zona.

 

 

 

D'altra banda, la Meridiana està tallada a l'altura de Fabra i Puig.

ARXIVAT A:
Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut