Madrid

Picabaralla entre Montoro i Mas-Colell perquè Hisenda reclama a la Generalitat un nou ajust de 1.318 milions

Montoro nega que hagi demanat a la Generalitat noves retallades per aquest any, després de la carta que Mas-Colell ha enviat al secretari d'Estat d'Administracions Públiques, on diu que si s'apliquen nous ajustos es veuran afectats serveis públics esencials

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Hisenda reclama a Catalunya un ajust extra de 1.318 milions d'euros per aquest any per complir els objectius de dèficit públic i endeutament. Aquests milions d'euros corresponen a inversions fetes fa anys mitjançant contractes amb organismes privats. Fins ara, aquest tipus de despeses no tenien incidència en el dèficit públic, però ara l'Eurostat ha decidit incorporar-les a la comptabilització del deute públic de les administracions.

La Generalitat nega que pugui complir les noves exigències del govern espanyol perquè afectaria els serveis públics essencials. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha enviat una carta al secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, per recordar-li que els 1.318 milions d'euros que Hisenda assenyala suposen un 40% de tota la despesa pendent, incloses les nòmines, de la Generalitat fins a finals d'any.

El conseller considera sorprenent que els 1.318 milions, que són d'inversions d'anys passats, "pretenguin imputar-se al 2015 i no quan van ser realitzades o bé, com podria ser lògic, al 2013".

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha negat que es demanin més retallades a la Generalitat per aquest any. Montoro assegura que la petició és que s'incloguin els 1.318 milions en els futurs plans econòmics i financers que serveixen com a guia per a la reducció del dèficit públic. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut