Un petit canvi allunyarà l'anticicló i acostarà les precipitacions

RedaccióActualitzat

Deixem enrere les altes pressions i la bonança, tot i que dimecres ho notarem poc. Una línia de núvols ens ha creuat de matinada i ja és dins el mar, la qual cosa farà que el matí sigui assolellat. Un sol que durarà poc, a partir del migdia una altra massa de núvols que taparà el cel de tot el país. A l'Alt Pirineu és on no es descarten febles nevades per sobre dels 1.600 metres, i durant el vespre cauran alguns ruixats a la Costa Brava, la majoria febles.

Poca ventilació = persistència de boires

Les boires continuaran a tota la depressió central, des del pla de Lleida fins a Osona. Amb sol més esmorteït o cel més variable, els costarà més de marxar. S'esperen que siguin persistents un dia més a la Noguera i a l'altiplà de la Segarra.

Temperatures estables

Tot i que s'esperen glaçades més febles, l'ambient serà fred durant el matí i menys suau a la tarda, amb valors de 15º al litoral i prelitoral. En canvi, on persisteixi la boira, no s'arribarà als 10º.

I els propers dies...

Dijous, canvi de temps més important de la setmana amb el pas d'un front de primera categoria. Les pluges, de manera dispersa, s'estendran arreu i es generalitzaran més a la tarda. Nevarà a muntanya per sobre dels 1.200 a 1.400 metres i la tramuntana i el mestral s'enfortiran a última hora amb un descens de la temperatura. Divendres, tot i la millora, encara nevarà al Pirineu, farà vent i l'ambient serà d'hivern.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut